Kropp och själ

leslita.blogg.se

Floating

Publicerad 2010-05-02 19:43:31 i Spa & Massage,

Vad är Floating? Jag har faktiskt aldrig testat med det verkar intressant. Det går till så att man ligger i en specialbyggd vattenfylld "kista" och flyter. Därav namnet floating som betyder flyta på engelska. Man kommer att känna sig lugn och avslappnad. Det är mörk och tyst för att inte bli distraherad. Vattnet har en speciell temperatur och är väldigt saltat med Epsomsalt.  Den första tanken konstruerade 1954 av den amerikanske läkaren John C Lilly. Men metoden kom inte till Sverige fören 1985. Det har gjort mycket forskning om floating och en studie enligt Karlstads universitets är att effekterna är:
  • bättre sömn
  • minskad stress
  • minskad ångest
  • minskad depression
  • minskad smärta
Floating
Det ska även vara bra för muskel och ledvärk och fungera utmärkt vid fibromyalgi och wiplash (nack-skada). Sänker blodtrycket och så instämmer dem i effekterna av ovanstående listan.
.

Kommentarer

Postat av: lovisa/polichinelle

Publicerad 2010-05-02 21:29:01

hej! jag såg att du ställt en fråga i mitt hår-historikinlägg (http://polichinelle.webblogg.se/2010/april/harhistorik.html) vill du ha svar, ställ gärna dina frågor i mitt inlägg "frågestund" så har jag alla frågor samlade på ett och samma ställe och slipper leta runt. hoppas du tycker det är okej. tack och kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild