Kropp och själ

leslita.blogg.se

Skattefri motion och annan friskvård

Publicerad 2010-02-09 18:47:00 i Alternativmedicin,

Jag bestämmde mig för att kolla upp hur alternativ medicin tolkas i samband med skattefri hälsa? Hittade ett väldigt intresant dokument på deras hemsida. Nedanför har jag förklarat kortfattat det dem vill nå ut. Det med fet stil kan jag hålla i och utföra på kunder :)

Förmån av individuell kost- och motionsrådgivning är skattefri. Tillgång till anläggningarna för att utöva styrketräning och aerobics på särskilda motionsanläggningar är skattefritt. Andra former som tillkommit med bestämmelserna för utövande av motion och är ”annan friskvård” t.ex. spinning, taichi, qigong, kostrådgivning, information om stresshantering.

 

 

Skatteverket har i samband därmed fått en del frågor angående tillämpning av de nya reglerna år 2005. Frågorna har bl.a. gällt vilka former av kroppsterapi m.m. som kan omfattas av skattefriheten för annan friskvård? Skatteverket har under senare tid besvarat frågor som handlar om begreppet annan friskvård och vad som omfattas av begreppet.

 

Det förekommer idag en hel del andra behandlingar förutom vanlig kroppsmassage. Dessa kan nämnas floating, rosenterapi, akupressur, kinesiologi, zonterapi m.m. Gemensamt för dessa behandlingsformer är att de bl.a. syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet i exempelvis axlar, armar, nacke eller rygg som kan uppkomma i samband med ensidigt arbete. Dessutom kan behandlingarna också ha positiva effekter för personer som har sömn- och koncentrationssvårigheter orsakade av stress på arbetsplatsen.

 

 

Det här visste jag inte, Intressant va?

*Länk till relevant sida: Skatteverket,

Kommentarer

Postat av: Emilia

Publicerad 2010-02-09 19:05:30

★ Kolla gärna min blogg och kommentera ★

Postat av: Johanna ♥

Publicerad 2010-02-09 19:25:53

Du har fått en blog award av mig

http://johannanmaria.blogg.se/2010/february/blog-award.html Kram!

Postat av: Tiia

Publicerad 2010-02-09 20:40:30

Ah den va helt okej faktiskt rolig och så , lite konstigt bara att man inte fick reda på att hon va skild och sånt överhuvudtaget utan det fick man räkna ut själv :)

Postat av: Emma

Publicerad 2010-02-09 22:31:35

Akupunktur och sånt där kanske vore något för min onda rygg k:) kram

Postat av: theodora

Publicerad 2010-02-10 09:38:14

heej hehe jaa:D har itne haft den så länge:)) Jag gillar din blogg as bra tips ju:D de går fint i skolan..bara så himla mkt nu:( själv då? hahahaha jaa det är ganska kul att gå ut här: hehe

Postat av: Dannie

Publicerad 2010-02-10 16:26:08

ja, jag har hört flera säga att det nästan är lika skönt att ge massagen som att få den! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild