Kropp och själ

leslita.blogg.se

Världshälsodagen

Publicerad 2010-04-07 16:22:47 i Hälsonytt,

Den 7 April varje år är det Världshälsodagen. Så inga onyttigheter och extra träning! Nej da jag skojar bara, haha. Det innebär mest att man ska uppskatta sjukvården som vi har och lägga en extra tanke på hur andra länder har det. Många sjukdommar som folk drabbas av.  Hiv, Mödra och barnadödlighet, Malaria, tuberkolos, Cancer och alla folkhälsosjukdommar. Tänk på att alla inte har tillgång till sjukvård, det är orättvist ute i världen. Och många har inte heller råd. Det behövs större politisk vilja och kraftfullare åtgärder för att alla ska kunna vara friska.

världshälsodagen

"Bra hälsa är inget vi ber om det är en rättighet!"

Det pågår en kampanj som heter “1000 cities – 1000 lives” och 126 länder är medlemar i den. Fokus på klimatförändringar och fysik inaktivitet. Därför har flera länder ordnat bilfria dagar där folket uppmanas att promenera eller cykla till jobbet och skolan.

Även folkhälsoinstitutet (Fhi)är med om arbetar för bättre folkhälsa. Dem sattsar nu på att göra större och fler grönområden och förenkla gångvägar så att fler väljer det istället för fordon med farliga utsläpp.

För övrigt tycker jag bara att man ska vara tacksam för sjukvården vi har och vara lite extra hälsosam just idag. Kanske gå till ålderdomshemet och hälsa på eller hitta på nått trevligt med en närstående sjuk person.

Vad tycker ni om världshälsodagen? Är den meningsfull? Gör den någon skillnad? Hur ska du uppmärksamma den?

*Länk: 1000cities.who Fhi,

Kommentarer

Postat av: LIENE

Publicerad 2010-04-07 21:27:36

Tack så mycket:D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild