Kropp och själ

leslita.blogg.se

Vegetarisk Marocans gryta

Publicerad 2009-10-14 11:06:36 i Recept,

Marocansk/Afrikansk gryta, väldigt god med spännande smaker, en kombination av kryddigt, sött och nötigt.
Detta är en gryta så det är inte så svårt, bara att tillsätta en ingrediens i taget och koka med...

Ingredienser:
Aubergine
Sesamfrön
Rostade kikärtor
Jordnötter
Qourn (vegetarisk protein av svamp)
eller Lamm kött
Krossade tomater
Kokosmjölk
Banan

Kryddor:
Sambal olek
Honung med lakritsmak eller fänkålsfrön (krossade)
Sesamolja
Soya
Curry
Koriander
Kanel
Lagerblad
Chili/cayanepeppar
Spiskumin
Salt
Svartpeppar
ev. Vitlök

Steg 1: Börja med att skära upp aubergine och salta mycket så att vattnet rinner ut. Låt stå en stund...


Steg 2: Stek Qourn bitarna, alternativt kan man ha Lamm kött i.


Steg 3: Lägg i Sessamfrön och lite vatten


Steg 4: Häll i Tomatsås, sambal olek, Sesamolja, Soya, honung och kokosmjölk.


Steg 5: Skölj av, skär upp i mindre bitar och häll i aubergine. Tillsätt jordnötter och kikärtorna. Krydda!


Steg 6: Koka upp under omrörning


Steg 7: Och slutligen bananbitarna och ev lite mer kryddor!
Detta var det godaste jag ätit på länge! Servera med Ris, Quinoa eller Bulgur och lite sallad.

Smaklig måltid! Vad blir det för mat hemma hos dig idag?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: under kategorin GI & kost

Kommentarer

Postat av: sussi

Publicerad 2009-10-14 12:16:30

qourn = vegetarisk protein av svamp ev. kött lamm

honung med lakritsmak eller fänkålsfrön (krossade), koriander, kanel, lagerblad och ev. vitlök.



vad fina bilderna blev.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild