Kropp och själ

leslita.blogg.se

Samhain Wicca

Publicerad 2009-10-30 20:25:16 i Häxkonst,

Mörkret har kommit, hösten är här, löven har fält sina löv och allt dör och förmultnar. Det handlar om pånyttfödelse. Allt nytt kommer nu att ske, en ny tid är kommen. Nu övergår skymningstiden till skuggtiden. Vi välkomnar denna förvandling genom att fira Samhain. Den 31 oktober är det nyår för wicca utövare.

Citerat: "Detta är en nödvändig del av livsdödsprocessen och jordens rytmer."

Porten är nu öppen mer än någonsin till andra sidan. Att ta kontakt med andar och anhöriga som gått bort är att rekomendera denna natt. Precis som vissa gör på haloween, besöker gravar tänder ljus och minns. Kyrkan förvrängde mystiken, förflyttade dagen och kallade den "alla helgonas dag".   

Som redan nämn handlar det om att böja om, en nystart och att lämna det gamla. Fylla på med ny positiv energi och rensa ut det man vill bli av med kan vara t.ex. dåliga vanor eller negativa känslor och tankar. Man brukar bränna bort det mentalt med ljus och rökelser. Eller en erfaren utövare gör en cermoni och skriver små lappar som hon sedan bränner i elementet Eld. Hittade en perfekt bild :)

♥  ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥  ♥ ♥  ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ ♥

Alla ni häxor får ha en spirituell och kraftfull Samhain! Jag önskar er en bra ny start. Love/ Leslita

Ägg?

Publicerad 2009-10-30 11:28:13 i Recept,

Dagens mat fråga, Jo precis som rubriken lyder, Hur vill du ha dina ägg? Jag tycker att det är ganska roligt, det säger mycket om personen! Snälla svara på frågorna om du råkat hamna här, Bara för skojs skull :)

Äggröra, kokt eller stekt?
Vad vill du ha i/till röran? Bacon, tomat, svamp, ketchup, korv, rödbetor? m.m
Hur vill du att det kokta ägget ska vara? Lös, mjuk eller hårdkokt?
Vad vill du ha till det kokta ägget? salt, Kaviar, majonäs, sill en klick smör? m.m
Stekt ägg? hel eller utrunnen gula? Vänt ägg?
Är duktig är du på att göra ägg? Får du skal i stekpanan, spricker gulan sönder, kan du knäcka ägg med en hand?  
Visste ni att uppfinnaren till Ketchup hade som baktanke att det skulle användas till stekta ägg? Det var syftet med denna kalla såsen!Hur kokar man ägg? (Hittat på nätet och det stämmer faktiskt! Efter alla dessa år kan jag koka ägg)

* OM ÄGGEN LÄGGS I KALLT VATTEN: börja ta tiden när vattnet kokat upp.
* Löskokta ägg: 2 minuter
* Mjukkokta ägg med fast vita och mjuk gula: 4-5 minuter (Leslitas val)
* Hårdkokta ägg: 7-8 minuter

* OM ÄGGEN LÄGGS I KOKANDE VATTEN: picka, gör hål i ändarna på ägget.
* Löskokta ägg: 3-5 minuter
* Mjukkokta ägg med fast vita och mjuk gula: 6-7 minuter
* Hårdkokta ägg: 9-10 minuter

Svara gärna på frågorna i en komentar! Tack :) Ni får ha en bra dag.

Asiatisk Morotssoppa

Publicerad 2009-10-29 18:49:23 i Recept,

En god morots soppa med steg för steg beskrivning på receptet.

Ingredienser:
3 st Morötter
En bit ingefära rot
2 dl Röda linser
Citron skal och saft
En burk Kokosmjölk
Kryddor: cayanepepar, chili, färska örter, ev pumpakärnor

1. Skala och hacka morötterna, skala och använd rivgärn till ingefäran och citronskalet. Fräs blandningen och om man vill kan man tillsätta en vitlöks klyfta och finhackad röd chili. Sätt linserna på kokning ca 10-15 min. Blötlägg dem gärna några timmar innan, men ej nödvändigt.


2. När linserna känns mjuka så häller du ur vattnet och lägger linserna i grönsaksblandningen.


3. Häll i kokosmjölk och citronsaft och kryddorna... Låt koka på låg värme i några minuter.


4. Servera med en citronklyfta och pumpakärnor!


Väldigt annorlunda smak med kokosmjölk och citron tyckte jag. Det blev en spännande kryddig soppa :) Om man vill kan man mixa soppas slät, men jag föredrar lite tuggmotstånd :) Smaskens!

*Relevant: Rätten är GI godkänd, Receptet är hittad i Top Hälsa tidningen nr:12 (år 2009)
*Fler recept hittar ni under kategorin: GI&Kost,

Acro Yoga

Publicerad 2009-10-29 09:14:00 i Yoga och stretch,

Som alla redan vet så älskar jag akrobatik och så gillar jag yoga ganska mycket men har inte blivit fullt lika duktig på det än. Vet ni vad jag såg för nyhet idag i en Yoga magasin? Acro yoga alltså akrobatisk yoga som man gör i par eller i grupp. Jag har ju även tränat cheerleading ett tag och det påminner lite gran om pyramiderna. Positionerna heter till och med likadant, bas (den som håller upp), flyer (top )och spotter (hjälpredaren).

2 stycken
3 stycken
4 stycken

Och sen kan man fortsätta hur mycket som helst. Vanligast vad jag har sett på bilden är att mannen som är naturligt starkare oftast är bas och att kvinnan som är vigare och lättare är flyer. Likadant inom Cheer. Alltså vad roligt, när detta slår igenom i Sverige så kommer jag definitivt att testa på!


Att leva som en Yoggi
Visste ni att Yoga är en hel livsstil? Att träna rörelserna är bara en del av det. De har vissa "regler" motsvarande de 10 budorden skojade vi om på lektionen igår. Det är 8 st steg där allt ingår. Du ska ej skada och bruka våld, treäna fysik yoga, meditera för att hitta dig själv och göra andningsövningar för att stressa ner. Allt handlar om att hitta balansen. Det sista åttonde steget är målet, det väljer man själv vad syftet är eller om man vill ha många delmål. Jag tror att man märker när man har lyckats och är "framme".

-Vi har ju börjat med Yoga på schemalagd tid på Universitetet, det ingår i denna kurs jag läser nu. Och det är verkligen jätte roligt. Jag blir så inspirerad att verkligen gå in för det. Jag har tränat lite hemma bara på senaste tiden. Idag har vi Yoga hela dagen, föreläsning och praktiskt.  Kanske eventuellt får jag ta något kort idag som jag kan lägga in här... Namasté

Jag kan berätta mer exakt om de 8 stegen sen om ni vill? Vad tror ni om Acro-yoga? Är det något som kommer att bli populärt eller är det för avvikande ifrån den traditionella yogan?

*Relaterade länkar: Allt om yoga tidningen, Acroyoga,
*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Yoga, The worlds largest wellnes ryth and yoga session, Yoga ljudbok,

Samhain cermoni

Publicerad 2009-10-28 18:48:18 i Häxkonst,

Samhain Cermoni hemma hos Leslita! En magisk kväll fylld med spirituella övningar för att öppna ditt tredje öga. Jag kommer att bjuda på senssioner av nedanstående. 

*Tarot korts läsning
*Pendel magi
*Chakra balansering
*Kristall Terapi
*Aura läsning
*Meditation
*Tolkning och tydning av nattliga drömmar
*Gör din egen drömfångare (e.v)
*Bläddra i böcker om alla dessa ämnen eller läs om ditt horoskop och hitta huskuren som passar just dig.Samhain är en högtid inom Wicca. Denna dag infaller den 31 oktober, d.v.s motsvarande Haloween. Man ser det som nyår i det hedniska året och den dagen då porten till andra sidan är öppen. Denna natt kan man tag kontakt med andar och anhöriga som har lämnat oss. Som ni redan har förstått så innefattar Wicca bruket av magi som är centralt. Ni behöver inte vara troende för att få komma på min cermoni men jag vill inte ha skeptism hemma hos mig då energierna blir negativa. 

När: Lördagen den 31 okt
Var: Hammarvägen 3 Hällefors
Tid: 19:00
Övrigt: Knytkalas, ta gärna med något gott att bjuda på. Obs! Alokol fritt. Om du har kristaller, tarot kort eller likande så ta med det också.

Är du intresserad? Skriv en komentar eller ta kontakt med mig. Alla Välkommna!

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Under Kateorin Magiskt utövande, Wicca Häxa,

Taoism- Kinesisk filosofi

Publicerad 2009-10-28 12:23:23 i Kinesisk Medicin,

Kinesisk folktro, med en uppsjö av gudar, odödliga, andar och annat övernaturligt, brukar ofta förknippas med taoism. Tao (kinesiska dào) betyder ordagrant "väg", men det är mer än så. Det är svårförståerlig mystik. Dem tror på Gud men använder inte det begreppet som det Absoluta, den yttersta sanningen eftersom detta skulle begränsa Dao. Dao finns i allt men man kan inte se eller röra det. Till Skillnad mot annat jag har läst så är den orörlig. Jag vet därför inte om den går att hantera eller lära sig att skapa som jag tidigare har saggt med magikonst. Enligt min lärare i Traditionell Kinesisk medicin finns det tre inriktningar. -John Jouper-

*Tao Te Ching Vägen och dygdens bok
*I ching Spådom, förvandlingen, det andliga
*Nei Jing Inre medicin Kejsarens bok.

Historik: Det fanns en man vid namnet Li Er som filosofierade mycket och bestömmde sig för att skriva en bok. Denna boken heter Tao te ching som översätt betyder Klassikern om Vägen och dess Dygd. Denna bok med visdomsord blev grundläran för Tao filosofi och Li Er ses som taoismens grundare.

Wu-wei är en viktig lära som hör till, Taoism har inga regler eller läror igentligen.Men att leva efter wu-wei är en bra start. Det innebär att man löser problemet genom att gå runt det. Det är en lättsam inställning. anpassa sej efter situationen och inte driva igenom något onaturligt utan låta allt ta sin tid. Kanske sova på saken. Wu-wei kan också praktiseras i en konversation.


I ching: I ching är kinesisk spådomskonst. Man ställer sin fråga och får svar genom dessa speciella mynt eller brickor. Varje bricka har olika betydelse.

Jag hade velat testa att bli spådd eller läsa mig spå med I ching, jag har en bok med ett kapitel om det. Men det verkar så invecklat och så är det kinesiska ord och tecken. Vissa mäniskor ser enbart i ching brickorna som "lyckomynt" och bär med sig dem i en liten tyg påse.

Detta har använts i tusentals år och av någon andledning finns det utövandet kvar.
Jag tycker att det känns vettigt fast det är lite svårt att förstå sig på....Vad tror du?

*Källor: Nationalencyklopedin, paranormal, Taoism.nu,

Aromainpackning

Publicerad 2009-10-27 14:59:56 i Spa & Massage,

Idag har jag fått två kunder i Hälsans hus / praktik. Vi elever som vill hålla igång det praktiska och lära sig lite mer smarta sätt att ge behandlingar på; får skriva upp sig på praktik en gång i veckan. Idag fick jag två externa gäster som jag utförde Aromainpackningar på. Jag fick testa att packa in gästen med ett lakan istället för plast. Det var mycket bekvämare. Skönt att slippa det prasslet från plasten. Så detta ska jag definitivt börja göra på mina hemma behandlingar också.

Så här fint hade jag laggt upp imorses.


På universitetet finns det att välja emellan Relaxing som är avslappnande med lavendel doft, Energi som är upp-piggande med citrongräs och rosmarin, Anticellulite oljan är förebyggande emot celluliter och Cypress är bra emot ytliga blodkärl och är Antiskeptisk. Sedan anpassar man blandingen efter individen. En valfri olja blandas ihop med body lotion (hudkräm). På mina hemma behandlingar blandar jag eget med eteriska och vegetabiliska oljor och body lotion.

Om behandlingen: Aromainpackning går till så att man smörjer in aromablandningen över hela kroppen  
(alltid helkropp). Sedan packas gästen in med lakan eller plast och får ett täcke över sig. Det ska vara varm och skönt. Under tiden aroman får verka gör man en ansiktsbehandling. Rengöring, mask och massage. Man behöver inte ducha efter denna behandling då det sugt upp av huden.

Kontraindikationer: Akuta inflamationer, inflamationer i kärlen, hudåkommor som är smittsamma eller obehagliga, blodpropp, elakartade tumörer, feber, infektioner, öppna sår, barn under 8. 
Det är även bra för mig att veta om gästen har högt eller lågt blodtryck, hjärtproblem, är extra svag, är gravid, är överviktig eller har någon allergi. 

Välkommen att boka behandling hos mig!

*Relaterade länkar för mer info: Spa beh,

Enkel festlig rätt

Publicerad 2009-10-27 14:36:00 i Recept,

Lite bilder på maträtter var längesen nu. Detta är en enkel lite festligare måltid. Jag åt det som söndags middag.
Stekt kött kottlet med färsk pasta och rödvinsås.

1. Koka pasta, häll ut vattnet och tillsätt en klick smör.


2. Krydda och Stek köttbiten, koka upp rödvinsås enligt förpackningen.


3. Strimla/ skär köttet i bitar


4. och servera med spagettin och såsen.


Smaklig måltid!

Dags att återuppliva modellgenen i mig?

Publicerad 2009-10-26 16:05:42 i Modell & Statistjobb,

Känns som att det var extremt längesen jag stod framför kameran nu, det är lite tråkigt. Sen jag började plugga och flyttade upp hit så har det helt blivit uteslutet, Hade jag bott i Göteborgs traken hade jag f*aneme vart kändis nu :P haha Ne men jag hade kunnat tacka JA till modelljobbs erbjudanden och det är ju en ganska bra start... Saknar det! Kanske försöker jag mig på att modella in mig i en modellargentur till nästa sommar... Får se.

Här är i alla fall en gammal bild på mig!

Fotograf: Ben Baroudi Modell: Lesly Valencia (jag) Tagget: år 2007

Idag har jag massor att göra. Jag ska packa upp från helgens resa, diska, städa undan lite smått, handla och plugga! Ligger lite efter med studierna eftersom att jag fick hem böckerna så sent när jag beställde från England. Så det är bara att sätta sig och läsa och läsa. Jag började skriva på mitt PM på lunchrasten idag. Så det är igång. Känner mig lite lagom stressad just nu. Och därför ska jag ur datorn...Ni får hade så bra.

Har ni haft en bra helg? Vad tycks om Fotografiet?

*Se gärna tidigare inlägg om Modell bilder: Make up och frisyr som ett träd,

Livsbalans [Del 1]

Publicerad 2009-10-25 21:49:01 i Psykologi,

Hitta livsbalansen, bli mindfull, personlig utveckling, mental balans... Kalla det vad ni vill. Jag tycker adet är viktigt att man börjar med sig själv. Sedan faller det mesta på plats. Jag har läst mycket och fått flera tips som får mig att bli psykiskt starkare. Nu ska jag dela med mig lite. Kort och koncist ska det vara, men väldigt tänktvärt. Visst låter det även självklart men hur många tänker igentligen på det ordentligt och gör det på riktigt?

* Utstråla lugn. Träna på att agera lugnt och känn harmoni innifrån. Andas med magen, gå lungt, le, lyssna och se på människor under konversationer. Sluta stressa. Ta dig tid att andas och stanna upp i vardagen.

* Är du nervös, stressad eller hyperaktiv så finns ett knep. Skappa en trigger! Det kan vara vad som helst bara du själv associerar det med att slappna av. Jag brukar ta "tummgreppet". Tryck tummen och pekfingret på vänster hand emot varan ganska hårt, andas in, tryck och när du andas ut ska du släppa greppet. Sedan varje gång en jobbig situation dyker upp så ska man göra det och automatiskt så kommer kroppen och hjärnan att förstå denna trigger och på så sätt varva ner och slappna av enklare och fortare. Annat du kan göra är tex blunda hårt, klappa på låret, dra upp axlarna os.v huvudsaken är att det ska vara spänna-andas in-släppna av-andas ut. Testa det ;) 


Detta fick vi lära oss på stresshanterings kursen. Idrottspsykologi.

Har ni nått bra tips för att sluta stressa?

 

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Ett litet steg,

Göteborg

Publicerad 2009-10-24 13:23:52 i Vardag och nöje,

Nu är jag i Göteborg, ja kom igår. Vi har shoppat och fikat och kollat på film igår. Idag ska vi på bio och senare ska vi till Resturang Que pasa. Jag fick presentkort på 400 kr av Miss Latina tävlingen hemskickat. Så passa på att använda dem :) Ni får ha en jätte bra dag/kväll. Nu ska jag iväg!
*Länk: quepasarestaurang.se,

Mitt Chakra

Publicerad 2009-10-23 09:22:15 i Alternativmedicin, Ayurveda,

"The Sacral Chakra represents feelings, emotions, and sexuality. You are able to express your feelings flowingly, and are comfortable in showing you...r emotions. You are open to intimacy, and have no problem accepting your sexuality. Your personality is passionate and lively. Try not to become too over-emotional or passionate, as this may lead to you becoming emotionally attached to people.."


Roligt att läsa detta. Det stämmer otroligt bra, bara den understrykningen jag är lite fundersam över. Annars är det sant att jag är fäster mig vid personer emotionell ganska lätt. Öppen för närhet, jo jag är ju kropps-terapeut. Gillar också närhet... Jag kommer inte ihåg vad jag fick för obalans sist jag gjorde en chakraläsning. Jo det var nevel chakrat och hals chakrat som var svagast kom jag på nu... 

Nu ska jag åka till GÖteborg! Kankse bloggar jag därifrån, Ha en bra helg!

*Relaterade länkar: Gör testet på Facebook,
*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Chakra, Lär dig pendla över chakran

Massage drar upp känslorna till ytan...

Publicerad 2009-10-22 22:19:18 i Spa & Massage,

Vi startade massage lektionen imorses med att prata om känslor och hur vi i klassen har mått efter så mycket behandlingar. Läraren förklarade om olika biverkningar som man kan få. Mest emotionellt, det är väldigt vanligt att man väcker upp mycket känslor efter att ha fått en sådan djupgående massage (Tuina). Sedan gick vi varvet runt och alla fick berätta om sina erfarenheter och hur vi mått under veckan och framför allt under förra helgen. Efter dem första gångerna får man mer biverkningar sen brukar det tona bort efter en vecka.

Exakt dessa ord sa min klass:
Psykiskt: Nere, låg, deprimerad, behov av närhet, Ville bli lämnad ifred, osocial, ensam, känslig, gråtit utan andledning, tomhet, ledsen, omotiverad, inte psykiskt orkat ta tag i något,   
Fysiskt: Illamående, ihållande trötthet, huvudvärk, öm i kroppen, sätter igång magen.

Sedan pratade vi om menstrautionen och massage-läraren sa att det är vanligt att det startar igång mensen och ger mer mensvärk, det kan bli rikligare blödningar och mer emotionell PMS.Varför blir det så?

Jo helt enkelt för att massage sätter igång hormonsystemet så att det utsöndras extra mycket. I ögonblicket och direkt efteråt utsöndras Oxytozin som är ett "lycko piller" och har lugnande effekt. Och sedan startas dem andra hormonerna. Och då kommer det som varit ner tryckt och förträngt upp igen. Även blodcirkulationen bidrar till dessa biverkningar och hjälper hormonflödet att spridas.

Jag fick oturen att få väldigt många symptom, och min pms och humörsvängningar brukar vara ganska ohanterbart i vanliga fall. Då kan ni gissa hur jag har varit dem senaste dagarna. Haha! Jag tyckte att det var en bra lektion idag, då vet man att det inte bara är jag som har mått dåligt. Och nu vet jag vad det beror på. Massage drar upp känslorna till ytan...

Spa Att Besöka

Publicerad 2009-10-22 17:28:15 i Spa & Massage,

i dina drömmar... Om du inte är rik förstås då kan det gå. Denna SPA-anläggning är belägen på Maldiverna och kostar 10 000 kr natten. Lagom peng va? Frukost ingår ju förstås också, det är ju jätte bra pris. Så vad är det som gör detta spa så otroligt exklusivt? Jo det är ett UNDERVATTENS SPA. Om man kollar ut genom alla fönstena så ser man rakt ut i havet och fiskar som simmar runt. Vad vacker! Men visst hade det varit coolt att få en behandling under vattnet?*Relaterade länkar: Huvafenfushi
*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Vackra SPA i Spanien,

Transpersonell psykologi

Publicerad 2009-10-21 13:00:28 i Psykologi,

Transpersonell psykologi verkar oerhört intressant. Det är ett sådant ämne jag har letat efter. Jag sökte lite på utbildningar och hittade en kurs som heter så i Karlstads Universitet. Det är ett ganska svårgrepatt ämne att förklara. Låter som psykologi och filosofi blandat. Olika teorier på det övernaturliga ungefär. Spännande?

En ordboksöversättning av begreppet transpersonell psykologi skulle kunna lyda: "Läran om själen genom och/eller bortom personen/individen".

Detta fenomen är någon man kan uppleva, gemensamt för dem som säger sig ha gjort det är att man tappar uppfattningen på tid och rum, verklighet, (Evidenskänsla av den riktiga verkligheten). Motsatser transcenderas, uppdelningen mellan inre och yttre upphör. Frid, kärlek, en upplevelse av fullkomlighet som går bortom allt man tidigare medvetet upplevt. Detta är några punkter som sammanställts i ett försök att klargöra en Transpersonell upplevelse genom flera personers erfarenheter.

Det sägs att man kan nå detta stadie när man utvecklar sin andlighet. I vissa kulturer förr i tiden övade man och hade ritualer och cermonier som skulle öppa upp detta tillstånd. Transpersonell betyder "utöver personligheten".  En upplevelse av andlig kraft. storhet, expansion, universalitet, evighet. Enligt psykosyntesen är transpersonella upplevelser nästa steg i den mänskliga utvecklingen. Ibland kallas detta kosmiskt medvetande.Det finns alltså en liten (för liten) kurs i Transpersonell psykologi  på karlstads universitet, Dock vet jag ej om den är fristående då den tilhör ett program. men men...

"Begrepp som alternativa medvetandetillstånd, ’spiritual emergency’ (andlig
krissituation) och andlighetens betydelse i människors vardag presenteras och diskuteras."


Vad tror ni om det här?

*Källor: Paranormal.se & Kau.se

Intervjua Leslita

Publicerad 2009-10-20 09:32:09 i Vardag och nöje,

Dags för svaren för fråga Lesly, dessa frågor valdes ut.

1. Vad för typ av spådomskonst och magi ägnar du dig åt?
Inga-lisa

2. Hur kommer det sig att du valde spa programmet?
Johanna

3. Vad behövde man för betyg?
Och vad gick du innan?
Lisa

4. Vad har du dansat?
Felicia

5. Vad är det för sort alternativ medicin?
Helena

6. Vad för olika behandliga kan du?
Sara

7. Det står fotomodell, vad för slags modellande har du gjort? Är det svårt?
Emilia

 

1.Spådomskonst som jag ägnar mig åt är Tarotkort, pendelmagi, kristallterapi, drömtydning, horoskop, I ching och vissa delar ur wicca med ritualer. Jag tror på andar och kan se andras Aura ibland.

 

 

 

2-3. Jag har alltid haft ett intresse för hälsa och välmående, och sökte till Omvårdnads programmet, Jag är utbildad undersköterska. I andra ring kom jag på att jag valt fel inriktning och att det var friskvård och inte kriminalvård som jag ville hålla på med, men ja ville ändå läsa klart min inriktning och gjorde därför tillval av kurser, dv.s jag läste ett specialanpassat utökat program. Jag valde till Alternativ medicin, psykologi B och Svenska C. I alternativ medicin kursen fick jag äntligen ett namn på det jag alltid haft ett stort intresse av och velat lära mig mer av. Efter studenten sökte jag sjuksköterska linjen och hade planer på att gå den vägen och sedan läsa ett extra år med inriktning Alternativ och komplementär medicin, men kom på ganska snabbt att det inte skulle passa mig. Jag var ju helt emot piller och operationer som lösning på sjukdomar. Efter flera möten med olika syokonsulenter (alla lika inkompetenta!) så fick jag rådet att bli naprapat eller kiropraktor men det kostade alldeles för mycket. Och till slut hittade jag Spa-programmet och blev överlycklig. Fick vänta till Höst terminen och läste Naturkunskap B och Matematik B på komvux för att hålla igång pluggandet. Sedan kom jag in på första sökningen med gymnasiebetygen, jag gjorde även högskoleprovet med det hjälpte inte mig så mycket. Antagningskravet på Spa programmet har sjunkit en snäpp varje år den senaste 4 åren så det är inte speciellt svårt att komma in. Kolla in oru.se för exakt statisktik.

 

 

4. Jag har dansat lite allt möjligt men det mesta är självlärt. Jag dansade salsa, sau sau  (påskön dans påminner om Hawai höfter) i ett halvår. Sedan tränade jag Cheerleading i 2 år, det bestod av bl.a. dans, gymnastik och att bygga pyramider. Jag dansade Showdance/jazz i ett år. Sedan har jag gått på flera workshop (en par dagars kurser) i hip hop, modernt, jazz och dancehall. Förra terminen tränade jag afro power dance! Det som jag har tränat längst och gillar mest är Samba och brasilians funk. Det är så roligt med karnevaler. När jag flyttade för att studera tvingades jag sluta och nu ska jag starta en egen grupp i latinamerikans mix. Självlärd är jag i cumbia, merengue, reggaeton, salsa, bachata, lambada m.m Tror att jag fick med det mesta.

 

 

5. Alternativ och komplementär medicin är ett stort intresse. Det kan vara lite svårt att kategorisera vad som tillhör det. Men inom TCM traditionell kinesisk medicin är Tuina massage, meridianmassage, qi gong, tai chi, kopping, tvagning, ansiktsbehandling, zonterapi, meditation och akupunktur det jag har kunskaper om. Utöver det kan jag mycket om SPA, aromaterapi, yoga, klasisk, massage och huskurer. Beroende på hur man ser det så ingår mycket av friskvårdsmetoderna in i alternativ medicin.

Det JAG tycker är att när kuren har blivit en behandling emot något så har man börjat att ”medicinera” personen. Kan vara massage emot smärta, ansiktsbehandling emot acne eller kost emot magproblem. Om man bara går på spa för att det är skönt och tränar för välbefinnande så ingår det i kategorin hälsa!

Andra intressen jag har inom detta ämne är Indiankulturens medicin, natur och ört medicin och Ayurveda (Indiskt).

 

6. Vi gör det enkelt och listar upp dem. Jag är berättigad med diplom att ge:

Inom det västerländska perspektivet

Ler eller alg inpackning helkropp+ Ansiktsbehandling
Aromainpackning helkropp+ Ansiktsbehandling
Kropps scrubb+ Kurbad
Hand & Fotkur
Klassiskt massage Halv eller helkropp och slutligen Vaxning.

Inom TCM Meridian massage, Tvagning, (Pågående kurs) Tuina massage & Face beauty

 

7. Modellandet J Jag har gjort lite småjobb här och var, gör det mest för skojs skull. Jag har suttit sminkmodell flera gånger för bl.a. make up store. Sedan har jag varit hårmodell och gått på catwalken med jättestort lockigt hår! Sedan har jag blivit fotograferad till fotografens eget portfolio. Till en man som var special utbildad i svart vitt bl.a. Jag har deltagit i skönhetstävlingar och vann faktiskt den senaste jag var med i. Jag blev utsedd till Miss Latina 2009! Den dagen var det Emilie som sminkade mig. Och vi ska nog fixa ihop en tid så att jag kan komma och bli fotograferad med banderollen. Se även Emilie’s portfolio för en modell bild.

 

Tack för intervjun Emilie!


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Make up fox , Utfrågnings intervjun,

 

Hair style

Publicerad 2009-10-19 23:17:36 i Hårvård,

Ja som jag skrev förut, hade jag tråkigt och ville få ut min energi i nått roligt. Så jag satt och gjorde massa roliga frisyrer men instruktioner från youtube klipp :) Lärde mig massa nytt och fint

Japan style
Foki pose

Alla pyttesmå bilder hos Leslita är klickbara*

Beskrivning: En stor roset mitt på huvudet. Denna var svår att göra och jag kan medela att detta var andra försöket :) Tyckte Hello kitty spänne passade in på Japan tema.

Afro style
Beskrivning: Tro det eller ej men jag har endast satt upp en vanlig toffs mitt på huvudet. Så ser det kortare och större ut.

Bohemican styleBeskrivning: Gör var sin fläta som börjar en bit ovanför öronen. Dv.s två st vanliga 3 slingors flätor. Ta ena flätan och dra den bakom huvudet och spän fast på motsatt sida. Tag nu den andra flätan och vira runt den första flätan som är fast spänd, vira flera varv så det ser ut som att dem sitter ihop. Spän fast fläta nr två på mottsatt sida. Alternativt: Denna fläta går även att ha fram så att den ligger på panan. Men det var inte lika snyggt på mig. Testa!

Bohemican style 2
Beskrivning:
Gör en snebena. Gör en utbakad fläta hela vägen ner till örat. När du är framme där komer du att ha tre slingor. Tag hela håret till denna sida och dela upp det på tre. Sätt ihop dem tre slingorna från den lila flätan med dem tre slingorna från resten av håret och sedan flätar du en vanlig fläta av det. Alternativt kan du bara spänna fast den utbakade lila flätan bakom örat och ha resten av håret utsläppt.

Vilken frisyr av dessa skulle ni vilja lära dig att göra? Vilken "stil" tycker ni att jag passade bäst i?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Frisyrer/skönhet.

Böcker på Kinesiska?

Publicerad 2009-10-19 16:43:57 i Kinesisk Medicin,

Idag fick jag hem två stora paket!Det var böcker som jag beställt från England. Kurslitteratur som handlar om Traditionell Kinesisk Medicin. Den ena boken heter Life cultivation and rehabilitation, den andra heter Tuina massage och den tredje boken handlar om Basic theory TCM.


Det som är mest spännande, eller minst kul är att tesxen är halva sidan på engelska och den andra halvan med Kinesiska tecken.

*Klicka så förstoras bilden*


Nu kommer mitt case strax så jag ska börja förbereda, hade så bra!

Hälso/spa dag

Publicerad 2009-10-19 08:58:11 i Spa & Massage,

Godmorning, sitter vid datorn eftersom att vi börjar nio idag och jag kommer med bussen strax efter åtta. Imorsses tränade jag jag yoga till och med. Samma 30 minuters pass som sist gång med balans övningar. Tycker jag var duktigt. Det blev en bra start på dagen! Sedan gjorde jag en fin utbakad fläta och begav mig till universitetet. Idag har vi praktiskt dag och vi ska gå igenom Tuina massage på benen. Och i eftermiddag är det ansiktsbehandling med akupressur. Del 3 av 4. Det ska bli roligt. Och i eftermiddag ska jag träffa mig case och ge henne en behandling. Idag är alltså en riktig SPA/hälso dag. Hela denna veckan är fullbokat med behandlingar. Eller ja inte helt fullt finns fortfarande några lediga tider. Men det känns jätte kul med sysselsättning och att jag får öva.
Ni får ha en bra dag, så ses vi sen! Kanske med ett videoinlägg :)

Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Yoga, Boka behandling här, Ansikts beh,

Fantomen på Operan

Publicerad 2009-10-18 15:26:15 i Sett,läst,hört,

En musikal film från år 2004 med orginal titeln "The Phantom of the Opera". Bilderna talar för sig själv...Vacker röst hon har, och den frisyren skulle jag ha på mitt bröllop :P Om jag gifter mig någon dag. Har ni sett filmen?

I natt jag drömde

Publicerad 2009-10-18 11:46:27 i Andlighet,

en jättehemsk mardröm. Jag var utomland i ett vackert land med sand stränder och palmer. Solens sken värmde skönt. Jag promenerade med min mamma och min lilebror Phillip längst en fin liten stig nära stranden. Tar fram min mobil för att jag kommer ihåg att jag tänkte på att jag skulle videoblogga. Så spelar jag in havet och vågorna när jag zomar in långt bort i horisonten ser jag en virvelvind! Herregud tänker jag och zomar in ännu mer, då ser jag en stor välbyggd blond man stå i vattnen. Det är han som är herre över virvelvinden, han styr dem emot staden och låter den växa sig större med hjälp av kraften i sina händer. Nu är virvelvinden nära och enormt stor och jag säger till mamma att hon ska kolla ute i stranden. Ingen tycks märka något, jag är livrädd och säger till mamma och phillip att springa hem...Det gör dem också men jag vill stå kvar och filma och tänker på mina läsare på bloggen och hur känd jag skulle bli som lyckats fånga detta ögonblick. Och berätta för världen att det är människor själva som styr dem. Det är inga naturkatastroffer det är onda mäniskor. Nu blåser det kraftigt och träd och sand gör att jag inte kan se eller hålla kameran still. Denna onda manen går förbi mig, kollar på mig och skrattar elakt. Alla människor skriker och springer, hus är förstörda och det ligger brädor utspridda över allt.

Plötsligt "släpper" han tornardon och beodrar den att fortsätta själv, han liksom skjuter iväg den men sina armar. Han springer en bit in i staden och sedan startar han en ny naturkatastrof. Han sprutar vatten ur sina händer. Det gör ingen större skada då det endast blir som en slang. Han står inne i ett garage och anstränger sig för att göra större skada, något kanske är fel. Jag trodde det skulle bli översvämning. Detta tycker folk är intressant så alla människor, mestadels turister står i en folkmassa utanför detta garage som har öppen lucka/dörr. Alla är nyfikna och kollar vad som händer. Jag är den enda som är rädd för att jag såg vad han kunde göra med tornadon men stadens innerdel är orörd och människorna lever som vanligt där. Hela kusten är små smulor och grannstaden är på väg att förintas. Jag står gömd längst bak i folkmassan eftersom att jag tror han skulle känna igen mig om han såg mig. Hans sprutande av vatten råkar skvätta på människorna som står längst fram och jag hör att folk börjar skrika AJ och vissa går därifrån. Vad är det som händer undrar jag.

=Dröm


Han lurar in små barn i sitt garage. Erbjuder fattiga barn mat och tak över huvudet. Alla som går in blir tortyrerade av hans frätande vatten! Jag lägger mig bakom en stenmur som har ett litet håll längst ner. Här tar jag fram min kamera igen och börjar spela in. Under alla människor, förbi deras fötter och zom in i garaget. Varje gång jag trycker på start knappen REC så vänder han sig om och kollar emot mig. Han kan omöjligt se mig, men han känner av min närvaro. Jag kommer ihåg att jag gömmer min mobilkamera i min bh för att inte bli avslöjad. Sedan vänder han sig om och fortsätter sin hemska procedur och återigen när jag börjar spela in vänder han sig om och kollar misstänksamt emot folkmassan och försöker hitta den skyldiga. Han går fram till ingången och skriker åt människorna att vi ska försvinna. Folkmassan blir mindre men vissa tycks inte bry sig om det han sa. När han nu flyttat på sig kan jag se längre in i rummet där jag ser Phillip ligga fastbunden på ett bord. Han står på tur att frätas ihjäl....

Leslita är "på fylld"

Publicerad 2009-10-17 16:54:27 i Hälsonytt,

Ja nu känns det som att min speciella stund för mig själv är över. Jag tråkar ihjäl. Klarar inte av att vara ensam mer än en dag. Vad ska man hitta på nu då? Nu är jag på fylld med energi och vill typ göra mig av med den istället! Haha. Jag tänker inte fastna vid datorn för det har jag lovat mig. Jag har kollat på film, yogat, och ätit idag. Ring runt och frågat om någon vill ha behandlingar så jag har fixat lite bokningar inför nästa vecka, men under helgen vart det ingen som kunde. Listan är typ avklarad också:

*Meditera
*Sitta med mina tarot kort
*Läsa om spänande ämnen


*Skriva ner djupa tankar och rensa huvudet
* Promenera och äta bra

Notis: Och varje gång som jag bestämmer mig för att idag ska jag inte dricka te, så får jag ont i huvudet. Kan det vara något beroende?


Jag har skaffat videoblogg också vad tror ni om det? Jag hade inte tänk sitta framför kameran och berätta hur min dag varit precis utan tänkte mer som för att visa upp saker. Typ visa hur pendeln rör sig, visa hur jag blandar oljeinpackningar för hår och hud eller visa hur man gör en drömfångare och sånt! Ska jag göra det eller? Känns lite som att jag börjat ångrat mig, kan antingen bli väldigt uppskattat eller ganska löjligt och kasst.

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: En stund för mig själv, Yoga,

Yoga

Publicerad 2009-10-17 13:33:00 i Yoga och stretch,

Hejsan! Nu har jag precis kommit ut ur duschen. Det blev ett svettigt yoga pass förut. Jag yogade hemma på min tai chi matta. Likadan som en yoga matta fast lite större bara. Det var riktigt roligt att yoga när man inte hade gjort det på länge. Hur enkelt som helts bara att gå in på yogatoday.com och göra ett pass, det finns alla möjliga olika nivåer och inriktingar. Om man vill ha power yoga eller Achanta yoga eler nått annat så finns alternativen. De har även en blogg där det finns lite kortare pass.

Det här var en ny rörelse för mig idag som är svårare än det ser ut.


Jag började med 10 minuters andningsövningar dv.s en form av meditation. Sedan testade ett utmanande pass men mycket balans övningar, men om du är nybörjare prova nått annat ;)

Jag hade ju laggt upp en plan på hur jag skulle komma igång att bli fysikt aktiv. Där stog det: promenader, yoga, dansgrupp och ev något mera pass. Jag är en bra bit på vägen nu om jag fortsätter så här :) Hur går det med din träning?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Sugen på att träna, Qi gong, Tai chi chuan, Tai chi,

"Potatismos med köttbullar"

Publicerad 2009-10-16 18:10:21 i Recept,

Nu har jag kommit hem efter en promenad, jag är riktigt stolt att jag tvingade ut mig trots att det regnade. Tur att man har en Mp3 <3.

Leslitas variant av Potatismos med köttbullar!
Igår var jag så sugen på potatismos, men eftersom att jag inte "får" äta potatis enligt GI. Inte heller, ris, bröd, socker eller något som innehåller mjöl... Så jag gick till köket och funderade över vad jag skulle äta. Och såg att jag hade coucous, det brukar alltid vara svårt att tillaga utan att det blir mosigt, var en snabb tanke. Så jag testade helt enkelt. Göra potatismos med couscous! Det blev gör Bra! :DGör så här:
Koka coucous som vanligt. Ta bort kastrullen från plattan och koppla i en stavmixer. Tillsätt mjölk, smör och salt och vispa ihop! Hur lätt som helst. Servera med köttbullar, gräddsås och sallad!
Jag åt med stekt köttfärs bara, för färdiga köttbullar och hamburgare som man köper är inte Gi godkänt.
Jag gjorde bara en liten portion igår för att testa, men mums idag blev det ännu mer för det var ju så lyckat gott!

Vilken bra tips va? Nyttigare alternativ!

En stund för mig själv

Publicerad 2009-10-16 14:05:09 i Andlighet,

I helgen ska jag fylla på med energi rejält, bara för att jag känner för det... En stund för mig själv. Lite själv healing. Jag ska t.ex:

*Meditera
*Sitta med mina tarot kort och ställa lite frågor
*Läsa om spännande ämnen som paganism, ockultism, taoism, druidism, shamanism...
för att Refresh my memory eller kanske lär mig nått nytt.
*Skriva ner djupa tankar och rensa huvudet
Det var längesen jag läste horoskop, jag gjorde alltid det förr på Zodiaken.net. Ibland tror jag på det, ibland inte. Oftast stämmer det, ibland inte. Läser du ditt horoskop? Dagens horoskop:

"Även om du har en fasad som ger sken av att du är lugn och balanserad med allt under kontroll, har du dina problem precis som alla andra. Tyvärr finns möjligheten att du inte kommer att kunna lösa detta utan hjälp. Försök med att anfötro ditt problem till en god och lojal vän." -Horoskop för Jungfru Fredagen den 16 Oktober 2009-

Stavgångs teknik

Publicerad 2009-10-16 11:29:58 i Dans & Annat,

Några bra punkter i stavgångsteknik!

 • staven och hälen på motsatt sida ska nudda marken samtidigt
 • ett ben är alltid på marken
 • fötterna ska pekar framåt
 • stavarna hålles nära kroppen
 • axlarna ska vara avslappnade
 • överkroppen och höfterna ska svänga naturligt
 • tryck ifrån med tårna och höfterna
 • händerna ska vara lätt öppna för att låta stavarna svänga framåt
 • vid slutet av rörelsen tas staven tillbaka diagonalt.
Promenader med stavar är väldigt effektiv träning och mer fysikt krävande än man tror. All sorts träning är bra för hälsa på flera sätt. Förebygger sjukdommar, stärker kroppen och ger lugn. Man sover och mår bättre. Och idag har jag lovat mig själv att jag ska ta en promenad som ett komplement till dansen. Vad tränar ni?

"Case" Fotkur

Publicerad 2009-10-15 16:09:41 i Spa & Massage,

Hallå igen, nu är jag hemma efter skolan, Ansikts akupressuren del 2, gick väll så där. Det var ganska mycket nya punkter och saker att komma ihåg, men vi har ju några gånger till på oss att lära oss. Så det är ingen fara, bara att man känner sig lite förvirrad efter dagens genomgång, kul har jag i alla fall alltid på universitetet. Speciellt på dem praktiska passen inne på Spa-avdelningen.

Jag tänkte berätta att mitt case kom förbi igår och jag gjorde en hand och fot kur på henne. Den behandlingen är från förra terminen med det västerländska synsättet så det kändes bra med lite repetion. Hon gick nöjd därifrån och sa att hon kände sig som en ny person :) Jag tog lite bilder!Här är hon med ena benet i fot badet och den andra är på väg att packas in efter att jag har penslat på lera.Vad härligt, jag funderade över om jag också skulle ge mig själv en behandling, eller iaf fotbad och sen smörja in. Det kan nog räcka. Det ska jag verkligen göra. Min helg har börjat nu så jag får se vad jag ska hitta på. Ska nog försöka få fler gäster hem till mig, när jag ändå är igång så mycket nu. Någon som bor i närheten som vill ha en behandling?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Tkm behandlingar, Akupressur i ansiktet, Beskrivning hand o fot,

Tkm behandlingar

Publicerad 2009-10-15 12:21:21 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,


Igår blev det många behandlingar gjort, min kompis kom över och så testade vi Tuina på varan fast utan kläder. Vi har ju fått lära oss i skolan med kläder på och en filt över för det är så Kineserna brukar göra. Men om man ville fick man testa hemma med olja på huden så vi gjorde det! Vissa grepp var lite svårare när man glider med oljan men i det hela så tycker jag att det är behagligare att massera och bli masserad utan kläder. På examinationen kommer det iaf att vara sittandes och med filt över. Det blir varmare och eftersom att tuina går såpass djupt ändå. Det kan bli lite för känsligt direkt på huden med olja. Men som saggt vi får lära oss alla metoder och testa oss fram olika ställningar och sedan får man välja själv hur man vill jobba. :)Sedan gjorde vi ansiktsbehandlingen med akupressur. Det gick bra och är väldigt skönt. Jag gillar den behandlingen. känns enkel och logisk. Även om det är ganska många punkter at komma ihåg så ser man ett mönster i det hela. Lite svårt att veta vilket tryck man ska ha men det får man ju fråga gästen om det känns bra. Kommer alltid att vara olika svar... Anppasa efter vad individen uthärdar. I eftermiddag ska vi lära oss fortsättningen del 2 på ansiktsbehandlingen...

Nu ska jag äta lunch!

*Läs gärna tidigare inlägg och liknande ämnen: TCM, Tuina, Ansikts-akupressur

Olika aspekter på hälsa

Publicerad 2009-10-15 08:39:00 i Psykologi,


Jag satt och tänkte på en enkel sak som hälsa. Och kom på att det är ganska mycket som ska stå rätt till för att ha en "fullbordad" hälsa. Man ska må bra på alla aspekter... 

Fysisk hälsa - t.ex. frisk, kondition, styrka, rörlighet och koordination.
Mental hälsa - t.ex. positiv livsinställning, jag-styrka, inre harmoni
Social hälsa - t.ex. trivsel, gemenskap, vi-känsla
Andlig hälsa - t.ex. vad är livets mening (
meningsfullhet), inre frid och stillhet, tro,

 

Det är inte så lätt som man tror att "må bra". Men jag tänkte på det att när den mentala hälsan är rätt så kommer den andliga hälsan automatiskt att också kännas bra. För att allt börjar i en själv. Har man jobbat igenom sådant man ej är nöjd med och stärkt ens bra egenskaper så har man accepterat sig som man är. Eller hur? Sen om man har accepterat sig som man är och trivs bra i sig själv, så kommer man finna meningen med livet och något att tro på. Eller inse att man inte behöver något att tro på.

 

Till sist den sociala hälsan som jag tycker är svårast, den tror jag också har sin grund i den mentala hälsan. Om man älskar sig själv så kommer din omgivning att känna av det och dras till dig. Om du inte kan tycka om dig själv så hur ska du kunna förvänta dig att andra ska göra det? Väldigt simpelt sagt.   

"Allt kring din hälsa börjar i dina tankar...resten faller på plats efter det...."

Viken del tycker du är viktigast? svårast? Kan det stämma det jag säger att det hör i hop men basen i det mentala/psykiska?

 

Ett citat om Alcohol...

Publicerad 2009-10-14 22:37:28 i Citat,

“Det finns två saker som är väldigt provocerande för människor:

Alkoholister och nykterister”

-Gudrun Schyman-

 

Sant! Ja det är knepigt det att både nykterister och alkolister skapar frustration hos människor som dricker...

Vegetarisk Marocans gryta

Publicerad 2009-10-14 11:06:36 i Recept,

Marocansk/Afrikansk gryta, väldigt god med spännande smaker, en kombination av kryddigt, sött och nötigt.
Detta är en gryta så det är inte så svårt, bara att tillsätta en ingrediens i taget och koka med...

Ingredienser:
Aubergine
Sesamfrön
Rostade kikärtor
Jordnötter
Qourn (vegetarisk protein av svamp)
eller Lamm kött
Krossade tomater
Kokosmjölk
Banan

Kryddor:
Sambal olek
Honung med lakritsmak eller fänkålsfrön (krossade)
Sesamolja
Soya
Curry
Koriander
Kanel
Lagerblad
Chili/cayanepeppar
Spiskumin
Salt
Svartpeppar
ev. Vitlök

Steg 1: Börja med att skära upp aubergine och salta mycket så att vattnet rinner ut. Låt stå en stund...


Steg 2: Stek Qourn bitarna, alternativt kan man ha Lamm kött i.


Steg 3: Lägg i Sessamfrön och lite vatten


Steg 4: Häll i Tomatsås, sambal olek, Sesamolja, Soya, honung och kokosmjölk.


Steg 5: Skölj av, skär upp i mindre bitar och häll i aubergine. Tillsätt jordnötter och kikärtorna. Krydda!


Steg 6: Koka upp under omrörning


Steg 7: Och slutligen bananbitarna och ev lite mer kryddor!
Detta var det godaste jag ätit på länge! Servera med Ris, Quinoa eller Bulgur och lite sallad.

Smaklig måltid! Vad blir det för mat hemma hos dig idag?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: under kategorin GI & kost

"Case" Aromainpackning

Publicerad 2009-10-13 19:18:44 i Spa & Massage,

Nu har jag gjort en Spa behandling på en kund, mitt "case". Enligt planen utefter diagnoseringen så ska jag träffa henne och ge behandlingar 2 gånger i veckan i ca en månad och sedan övergå till mer sällan. Jag ska även lära henne lite själv massage, och qi gong som hon kan få fortsätta med på egen hand.
Innan behandlingen får man fixa i ordning och ställa fram allt som ska användas.

Aromainpackningen blandas ihop själv individuellt anpassat till kunden.
Vi valde en avslappnande kur med bl.a. lavendel, dropp dropp med lite olja också...

Ansikts masken appliceras med en pensel.


Min massagebänk med plastet som jag precis mätt och klippt upp, men det är inte utvikt än. På detta kom fler handukar och en filt. Och på denna stolen satt jag och gav ansiktsbehandlingen som ingick (ej akupressur utan avslappnande västerländs beh).

 

Det var väldigt uppskattat och imorgon ska jag träffa mitt case igen och ge hand och fot kur och en massage. Två 30 minuters behandlingar...

 

Nu ska jag väll sätta igång och plugga, ni får ha en bra kväll! Chao..

 

*Läs gärna tidigare inlägg och liknande ämnen: Diagnos på mitt "Case", Beskrivning på Spa-beh, Aromaoljor i mängder,

Akupressur i ansiktet

Publicerad 2009-10-13 11:55:58 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Ja igår blev det ganska många inlägg i och med dem nya flikarna under headern, hoppas att ni tycker det blev med organiserat och smidigare att hitta.
Idag har jag shema fri dag och ganska mycket att fixa, ringa runt ärenden, planera inför morgondagens danslektion och i eftermiddag kommer mitt case som jag ska ha ett kort möte med och göra en spa behandling på.
// skriver om det sen...

Idag ska jag förklara vad akupressur är :)
Det vi håller på att lära oss på spa programmet är en Kinesisk ansiktsbehandling med ett långt moment ansiktsmassage där akupresssur är aktuellt. Man börjar med att rengöra huden och torkar med varma våta handukar. Sedan kommer massagen som är ca 30 minuter. Och då ska man alltså "behandla" personen utifån Traditionell Kinesisk Medicin där principen är att trycka på akupunkturpunkter som följer meridiansystemet. Det är ganska många punkter att lära sig.När jag fick akupressur kunde jag känna på en gång om personen (spa-eleven) var på rätt ställe då det ömmar, strålar och kan göra lite ont beroende på vilket tryck man har. Det är helt normal och bra. Det är då man vet att punkten behövde tryckas på och på så sätt ger effekt. Ansiktsbehandlingen är fortfarande en avslappnande och skön behandling. Man smörjer in, tömmer porer och vårdar huden...

Akupressur sägs bota eller lindra
(källa: Aftonbladet)

ci Stress

ci Yrsel

ci Huvudvärk

ci Förstoppning

ci Trötthet

ci Sömnlöshet

ci Spänningar

ci Ryggvärk och muskelvärk

ci Oro, nedstämdhet och håglöshet

ci Menssmärtor

ci Förkylning

ci Astma

ci Allergier

ci Anorexi och bulimi

 

Man behandlar inte allt på denna ovanstående lista samtidigt. Det som är annorlunda med denna behandling är att man trycker på dessa punkter som är kopplade till ett organ. Så beroende på vad man har för besvär så trycker man på vissa ställen, det startar igång mycket i kroppen och den största andledningen till ansiktsbehandlingen är att balansera Qi flödet d.v.s förbättra blodcirkulationen. Behandlingen påverkar alltså kroppen inifrån. För skönhet kommer ju innifrån :)


Någon som har fått Akupressur? Vad tyckte du? Skulle ni gå på en ansiktsbehehandling med akupressur?*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Case, TKM, Bild på Meridiansystemet, Artikel i Aftonbladet,

Om mig

Publicerad 2009-10-12 12:00:00 i Om Leslita,


 Hej och välkomna hit till Leslita.blogg.se.
Mitt namn är Lesly Valencia, jag är 28 år. Jag bor i Stockholm och jobbar inom media kommunikation. Jag är utbildad journalist med inriktning mot naturvetenskap och hälsa.
 
Kropp och Själ
Denna blogg har jag haft i många år vilket också märks på innehållet. Det finns inlägg från tiden då jag studerade hälsa och idrottsvetenskap. Jag jobbade på olika spahotell som spa-terapeut och massör. Där utvecklades mitt intresse för naturliga skönhetsprodukter och även i medicinsk form som exempelvis örters verkan. Jag har fortfarande ett stort intresse för både fysisk och mental hälsa. Jag har läst mycket om Ayurveda, Traditionell Kinesisk medicin, Wicca och Indianer då spirituella kulturer alltid har fascinerat mig. 

 
 
Journalistik
År 2010 upptäckte jag att jag inte ville jobba inom Spa eller friskvårdsbranschen och bestämde mig för att följa drömmen om att bli journalist. Jag visste nu också vilken min nisch skulle bli. Hälsa, vetenskap, biologifrågor och medicinsk forskning. Det ville jag skriva om! Jag flyttade till Stockholm, pluggade, tog examen vid Södertörns Högskola som journalist. Skrev en kandidatuppsats i biologi via Sveriges lantbruksuniversitet. Fick ut en dubbelexamen i journalistik och biologi. Jobbade ett tag som journalist. Det var riktigt roligt.

  

Dans och Cirkus 

Jag älskar att träna och är den som alltid vill testa på nya former av träning. Jag började med dans och yoga i olika former och testade poledance som jag blev riktigt duktig på. Från poledance testade jag luftakrobatik och hamnade i cirkusvärlden. Jag tränar nu akrobatik, akroyoga, handstående och flowarts med Stockholm Flow föreningen. Flowarts är när man dansar med olika Tools/redskap. Man kan också ha eld. Det jag har fastnat för inom flowarts är rockringar (hulahoop), flowwand/levistick och jonglering.

 Profilbild leslita.blogg.se

 För övrigt är jag en person med mycket tankar om livet och funderingar kring vart jag ska ta vägen härnäst. Jag spekulerar dygnet runt. Gillar att läsa poesi och romaner, citat och tänkvärda små texter.  Jag är den som ständigt längtar bort och har många mål och stop i livet. Jag tror inte att lycka är en plats eller ett mål utan ett sätt att färdas, man får lära sig att bära med den även om det är tungt och det viktiga är att inte tappa greppet...

  

Ni får ha en trevlig lässtund och en bra dag!
Om ni har frågor eller önskemål på inlägg/ämnen så är det bara att kontakta mig.

Mejl: leslyvalencia@hotmail.com


Sociala Medier

Min Professionella Journalist-hemsida
LinkedIn
Youtube
Instagram: Leslita_V
 
 

Om Bloggen

Publicerad 2009-10-12 11:00:00 i Om Leslita,

 
MÅL med denna bloggen
 
♥ Att dela med mig av min kunskap och att göra en så intressant och lärorik blogg som möjligt.
MÅL 1: Att leva hälsosamt på alla plan tycker jag är viktigt och vill att det ska nå ut. 
MÅL 2: Alternativ och komplementär medicin samt Traditionell Kinesisk Medicin och SPA är behandlingsmetoder som jag tycker är bättre än att ta piller och att boka in operationer när sjukdommen redan gjort för stor skada, så jag vill inspirera er till att acceptera dessa former och kanske testa det någon dag.
MÅL 3: Magi och spådomskonst är inte något "hokuspokus"! Öppna erat tredje öga och sluta vara skeptiska.
 
 
Bilderna som publiceras (fr. 2010 i arkiven) är tagna med en Canon PowerShot SX200 IS. 

Hoppas att ni gillar min blogg! Prenumerera gärna via bloggloving. bloglovin
Glöm inte att lämna en komentar så att jag kan se din blogg också!
Kontakt: leslita.blogg@live.se

Om min tro

Publicerad 2009-10-12 10:00:00 i Om Leslita,

Med en katolsk uppfostran bröt sig flickan loss då hon upptäckte sitt tredje öga. Shamanism, kurser i kinesisk medicin och ayurveda var bara några traditioner som hon stötte på i sin andliga resa. Efter många års sökande är det fortfarande svårt att välja rätt ord utan att få andra människors chockerande och dömande blickar på sig.  

Redan som liten flicka kände jag ett intresse för det övernaturliga och *andliga*. Jag har alltid haft ett öppet sjätte sinne och känt att det finns mer i välden än det vi kan se och framför allt så kände jag att det fanns mer inom mig. Jag konfirmerade mig i en protestantisk kyrka och vi bad bordsbön innan middagen men jag förstod aldrig konceptet med kristendom eller katolicism. Varför ska man straffas eller belönas efter döden? Varför kan man inte få ha det bra nu? Under livet? Att man ska få komma till himlen och paradiset sen, vad är då meningen med att finnas här nu?

 

Mitt andliga sökande

I årskurs fyra började sökandet. Jag började läsa på om olika trosåskådningar och fastnade för *wicca* ett tag. Då ville jag inget annat än att vara medlem i en coven och bli initierad. När jag sedan fyllde 18 som var åldersgränsen för att bli medlem i en coven så kändes det som att wicca var för strikt och jag ville inte tillhöra en religion eller enbart en tro. Den del ur wicca som jag gillar är att man ska leva i samklang med naturen, djuren, växterna och allt levande. Jag började se och känna den sammanlänkade kraften inom mig med allt levande runtomkring. I stenarna, träden, örterna och regnet, precis som de fem elementen som är jord, luft, eld, vatten insåg jag senare.  

  

 

Vill bara klargöra att det här inte har något med satanism, voodoo eller svart konst att göra.

Det kommer alltid att slå tillbaka till dig om du vill någon något ont.

Man ska behandla andra så man själv vill bli behandlad.

 

*Psykologi*

Det kan likställas med attraktionslagen som säger att allt du skickar ut i universum kommer tillbaka vare sig det är ont eller gott, positivt eller negativt. Det är dina tankar som både styr och hindrar dig från att bygga upp det liv du vill ha. Ibland gör jag healing ritualer för hälsotillstånd och psykiska tankar som är oönskade, jag ser affirmationer, meditation och psykologi som en sorts ritualer.

Jag började med att göra ritualer och besvärjelser för att stärka en egenskap hos mig själv som t.ex. mod, styrka, självförtroende, energi, kärleksfullhet o.s.v. I stort sätt vad som helst. Man kan även vända på det och försöka få bort, tona ned eller kunna hantera en egenskap som egoism, nedstämdhet eller rädsla. Som redan nämnt handlar allt om hur människans sinne fungerar, psykologin. Att jobba med sin personliga utveckling och sträva efter att bli en bättre människa.

Jag tror på att tecken kan vägleda oss rätt men inte på att våra öden är förutbestämda. Jag tror på att vi styr vårat eget liv. Dina TANKAR styr ditt liv! Tänker du negativt så kommer hela ditt liv att kännas negativt, tänker du däremot positivt; även om det inte ens är sant så kan du lura din hjärna att tro att du mår bra och att livet är underbart.

  

 

Att utveckla sin gåva

Jag tror på att det finns människor som är födda med en gåva men även att alla kan lära sig hitta magin inom sig. Jag är väldigt säker på att dina sovande drömmar kan ge dig budskap, att *auror* som jag har förmågan att se; också kan berätta saker om dig. Jag tror på andar då jag har upplevt deras närvaro ett antal gånger. Jag tror på astrologi och liv på andra planeter. Jag tror på att det finns andra levande varelser bortom människorna, djuren och det liv vi har på vår jord. Universum är större än man kan föreställa sig och det är omöjligt i mina tankar att det inte finns någon annan existens än oss. Jag tror även att de är intelligentare och har utvecklas mycket mer. Det vi kallar övernaturliga gåvor kanske de har som "basic färdigheter". Vi människor har inte lärt oss att använda och hantera det. Vi vet inte ens hur man använder 100 % av hjärnan.

 

*Olika kulturella traditioner*

Jag har inspirerats av olika kulturer och deras *behandlingsmetoder*. Under mitt andliga sökande så ville jag känna en tillhörighet till *indianer*, då de finns i min avlägsna släkt, jag läste på om shamaner och mayafolket. Jag ville jobba, leva och lära som kineser gör med *kinesisk medicin* så jag gick många kurser och lärde mig konsten att utöva kinesisk medicin.

Men med tiden har jag insett att det enbart är ett intresse jag har. Det är en kunskap som man kan ha men man måste känna en tillhörighet och på riktigt förstå läran, vilket kan ta många år innan man känner kraften. Det är en lära som har förts vidare genom blodet i tusentals år.

Till exempel kan jag lära mig om *örternas* påverkan på kroppen, sjukdomar och göra inre psykotiska transresor till indianmusik men det skulle kännas respektlöst att kalla mig schaman. Jag kan lära mig om *ayurveda* och taoism men jag kommer aldrig att bli en del av ”dem” och deras traditioner, levnadssätt eller tro.

Jag har inte tappat tron på dessa ”kulturer”, jag tycker fortfarande att det är oerhört intressant att läsa om och jag ser ju att det fungerar. Behandlingsmetoderna, örterna, *massage*, akupunktur o.s.v. men det finns inte inom mig.

 

Slutsats

Så när folk frågar mig vad jag tror på så brukar jag svara att jag är spirituellt lagd med ett öppet sjätte sinne, tror på magi och moder jord. Att det finns en kraft inom oss alla som vi kan lära oss använda med hjälp av olika redskap. Kraften finns att hämta i allt runtomkring oss, i naturen. Om energierna från personen som frågar känns rätt så kan jag säga att jag är en *häxa*.   

 

 

Vad har detta inlägget väckt för tankar hos dig? Vad tror du på?

Berätta gärna om din tro.

 

* Klicka på *länkarna* för att läsa mer...

Leslitas utbildning

Publicerad 2009-10-12 09:00:00 i Om Leslita,

I detta inlägget kan ni läsa om vad jag har syslat med genom åren. Vilken utbildning jag har och vilka ställen jag har jobbat på.  Jag tänkte att det kan vara intressant för er att få reda på var och hur jag har lärt mig mycket av det jag delar med mig av. När jag exempelvis pratar om människans hälsa, kropp, sinne och ger skönhetstips. m.m
 
På min hemsida finns mina publicerade artiklar att läsa: http://leslyvalencia.wordpress.com/
 
Södertörns högskola, Journalist programmet med inriktning människa och miljö 2010-2012
Journalistik A
Journalistik B
Journalistik C
Biologi A
Biologi B
 
Sveriges lantbruksuniversitet Biologi C 30hp, 2012
Naturvårdsbiologi
Kandidatarbete
 
Uppsalas Universitet sommarkurs 2012
Marina Miljöer (Biologi)
 

Örebro Universitet, Spa programmet, Hälsoakademin, 2008-2010

Kurser som: Idrott A-B, Pedagogik, Psykologi, Fysiologi, Anatomi, Massage och Spa behandlingar, Traditionell Kinesisk Medicin, Ledarskap i fysisk aktivitet, Kost och nutrition, Kunskaper inom: Hälsorådgivning/ Coachning inom livsstilsförändringar, Avslappning/stresshanteringsmetoder som t.ex visualisering och meditation, Hälsoprofilsbedömningar, konditionstest, Tränings/Styrketräningsråd. m.m

Yrkes titel: Professionell hälsoarbetare, Spa konsulent, Massör och Instruktör

Ställen som jag har jobbat på: Selma City Spa+ mitt i centrala Stockholm, tillhör Clarion Hotel Sign mer info. Yasuragi Haseludden mer info. Sandhamns Seglarhotell På ön Sandhamn mer info. Hotell Havsbaden i Grisslehamn mer info.Djurönäsets SPA  mer info. Skogshöjds Spa,

 

Spa relaterade Diplom: (klickbara bilder)

 1. Klassisk massage + töjning och stretchnings tekniker 2009
 2. SPA behandlingar Västerländska metoder 2009 (Hand och fotkur, aroma inpackning, Alg och lerinpackning, ansiktsbehandling, kropps skrubb, kurbad)
 3. Kinesisk egenvårdsmetoder –Traditionell  kinesisk medicin 2009 (Tuina massage, Akupressur ansiktsbehandling, Tvagning och Meridian massage)
 4. Delfinkraftens Qi gong diplom utgivet av Fan Xiulan Feb-2010
 5. Första hjälpen diplom HLR uppdaterat årligen senast 2010

 

Bilder på diplom Universitetsnivå

1. 2. 3. 4.

5a.HLR framsida 5b.HLR
 

Endagskurser kropp och skönhetsvård. Diplom från Anettes Tand och Spa Örebro:

 1. Hårborttagningsmetoden Vaxning 2009
 2. Samisk Hot stone massage 2010
 3. Aromaterapi 2010


1. Vaxning 2. Stenmassage 3.Aromaterapi
 
Lärcentrum (vuxenutbildningar) Trollhättan 2007-2008

Naturkunskap B

Matematik B

 

Omvårdnadsprogrammet Birgersjöbergsgymnasiet Vänersborg. 2004-2007

Inriktning mot vidareutbildning inom kriminalvård och friskvård.

 

Utökat program med tillval av 3 kurser:

 • Alternativ medicin
 • Svenska C
 • Psykologi B

Yrkes titel: Undersköterska

 

Ungdoms Brandkåren Norraälvsborgs räddningsförbund Trollhättan 2002-2003.

Gav Militärtjänst behörighet och första hjälpen diplom.

 

♥Relaterat inlägg: Hur jag vill arbeta som journalist,

Some dancin' and cryin'

Publicerad 2009-10-12 07:38:47 i Mina tankar,

Idag ska jag lappa ihop mig själv...
Jag var vill våga mer, livet är för kort... för att inte fullfölja sina spontana idér...
Ge mig någon utmaning...Ge mig något att kämpa för...
Studier och framtidsdrömmar är det jag lever på...snart har jag sugit ur all näring...
Vattna mig i överflöd så att jag kan växa lite till...
Love// Leslita

Life

Publicerad 2009-10-11 15:31:49 i Citat,

"Livet är det som pågår medan vi planerar för framtiden"Tänkvärt för ett planeringsfreak... Lev här och nu istället!

>>Salus per aqua is update<<

Publicerad 2009-10-11 10:39:14 i Spa & Massage,

Det är många på senaste tiden som har frågat vad det är för kurser jag läser. Så nu har jag uppdaterat inlägget om alla kurser på SPA-programmet som jag skrev för ett år sedan. Insåg att allt inte stämmde helt i ordningsföljden eftersom att jag skrev det inlägget innan jag började här och inte hade så stor koll då. Ja lade även in varje delkurs och antalet högskolepoäng (hp) för alla kurser. Har skrivit inom parentes vad dem praktiska delarna inebär så att det låter intressantare :P För er som är intresserade så läs inlägget *Salus per aqua*


Denna bilden är ett behandlingsrum på ett Spa i Spanien. Fint va?
Nu ska jag använda detta exemplar (länkade inlägget utan bilder) och söka praktikplats på måndag! Arbetsgivaren vill alltid veta vilka kurser som ingår i Spa programmet då ingen dessvärre har hört talas om det förut. Eftersom att jag inte fick någon praktik i Göteborg i sommras så ska jag söka i Trollhättan och Vänersborg denna gången. 

Vad har ni för er?!

Fame 2009 Trailer!

Publicerad 2009-10-11 01:37:52 i Sett,läst,hört,Lila Leslita som har en filmsamling med Dans och Musikaler måste ju såklart se och ha denna! Eller kanske blir det tillochmed bio?! Vem ska med? :D Snälla snälla Hällefors kan ni vissa denna på bio för min skull? Denna staden visar bara de premiärerna som de själva bestämmer sig för...undra vad det är för typ som bestämmer... ne nu flummar jag bara...
Kolla på klippet så ska jag gå och lägga mig nu! :P Natti! pusss

Vm i dans

Publicerad 2009-10-10 20:07:03 i Dans & Annat,

Vm i dans i Växjö går på Svt2 just nu ;) Slutar kl 21:30...
Utklipp från tv.nu
"DIREKT Nu är det dags för VM i danssport i Växjö. Världens bästa par i bugg finns i Sverige! Den svenskaste dansen av alla, buggen, domineras av de svenska paren! Blir det svensk trippel på pallen i år? VM i lindy hop fick se ett franskt guldpar i fjol. Nu är svenskarna ute efter revansch! Världscupen i boogie woogie där vi har flera duktiga svenska par som är ute efter segern! Fortsätter i SVT24. Kommentator: Roger Blomquist, Maria Karlsson."

Annars går ju Fotbollsmatch också på feman. Sverige v.s Danmark... lite kluven är jag... Det blir till o Zappa emellan ;) Ha en bra Lördags kväll mina söta läsare! 

Bilder på olika SPA i Spanien....drömmer

Publicerad 2009-10-10 15:51:13 i Spa & Massage,

klicka så förstoras bildernaJag vill flyttttttaaaaa!! Vill inte bo i Sverige :( Trivs verkligen inte här...Söka jobb utomlands efter examen!?
Yes :D  Spanien...åhhh...Kolla in bilderna är från SPA anläggningar i Madrid, Barcelona, Mallorca och Gran canaria....

klicka så förstoras bildernaUndra vad detta är för behandling där man får en dusch och massage samtidigt :) Alla dessa ställen, SPA-hotell skulle jag verkligen kunna tänka mig att jobba på :)Leslita drömmer sig bort....

Tuina massage

Publicerad 2009-10-10 12:46:00 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin, Spa & Massage,

Vi har börjat med Tuina massage på universitetet nu. Det är väldigt annorlunda det jag lärt mig innan inom massage kategorin. Jag kan ju klassisk massage och taktil massage. Men Tuina har helt nya grepp och ett annat tankesätt med meridianer och akupunktur punkter som man ska följa och trycka på.

Hur går det till?
Man masserar hela kroppen och kunden behåller sin kläder på och får en filt att ha över området som ska masseras. Man kan bli masserad i olika ställningar. Antingen i en speciell stol, på massage bänk, sittande eller liggande på golvet.
Behandlingen är effektivt för att man kan stegvis bli mer och mer hårdhänt på punkten. Man börjar med ett tryck och sen hårdare och hårdare beroende på vad kunden önskar. Sedan kan man ta till armbågar och fötter om man vill, och om det behövs. Vi har även börjat massera senor och leder vilket är spännande. 

Bild hittad: mychinaskymall

Tuina kan användas emot? Värk, migrän, frusen skuldra, klämda nerver, idrottsskador, trötthet, , oro, sömnlöshet och för att stärka imunförsvaret och allmäntillståndet.

Historisk ursprung:
Tuina massage utövades i Kina för några tusen år sedan. Massagen ingår i Traditionell kinesisk medicin. Alltså är den en behandling.

"Tuina är en dynamisk massage form som aktiverar kroppens akupunktursystem enligt kinesiska principer. Den går djupare än muskler och skelett. Den påverkar organen, deras funktioner, och hela energisytemet på ett positivt sätt." -Dr Wang-


Någon som har testat på Tuina massage eller som skulle kunna tänka sig att göra det?

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: TCM, Energi massage på spring spa, Mitt utbud,

Kinesis

Publicerad 2009-10-09 13:06:47 i Dans & Annat,

Jag var inne på Älvhögsborgs hemsida och letade efter praktikplats och då fick jag syn på denna nya träningsform där man behöver special anpassat rum med redskap som sitter fast i vägg, tak och golv.

Så här beskriver de Kinesis
Alla övningar kommer att kännas fria och naturliga tack vare en motståndsbaserad teknologi som möjliggör tredimensionella rörelser. Bli medveten om dina rörelser igen, få en korrekt hållning och uppnå full harmoni i kropp och själ. Du blir starkare och slankare. Du förbättrar kroppens stabilitet, ledens böjlighet och balanssinnet. Med Kinesis kommer du uppleva en ny träningsmetod baserad på eleganta och diversifierade rörelser där du kan välja mellan mer än 250 olika övningar.

I Trollhättan

Kolla in bilderna nogrannt,  Det finns bara på 6 anläggningar i Sverige än så länge med är det men Någon som har testat?

 

*Länk: Älvhögsborg Plus

Mitt nya sköna liv- vecka 1

Publicerad 2009-10-08 17:53:15 i Recept,

Nu har det gått några dagar på "att leva hälsosammare" shemat. Det första är att börja äta regelbundet vilket är väldigt svårt för mig. Jag äter bara 2 gånger per dag och blir inte hungrig där emellan. Enligt shemat ska man äta 5 gånger om dagen:

Frukost
Mellanmål
Lunch
Mellanmål 2
Middag/kvällsmål

Lite bilder från veckan :)


Pasta med köttfärssås


Completos! (chilensk korv med bröd)


Kycklingfile i sås med gröna bönor och solrösfrönSå här har min vecka sett ut (hitills)
Måndag lunch, mellanmål 2
Tisdag frukost, mellanmål, mellanmål 2, kvällsmål
Onsdag frukost, lunch, kvällsmål
Torsdag frukost, mellanmål, lunch

Så det har gått sådär. Försöker hitta en bra balans men jag kommer inte kunna börja äta 5 gånger om dan, d vet ja redan nu. Bäst tycker jag var så jag gjorde igår och hoppa över mellanmålen helt för annars är jag inte hungrig när det är dax för en ordenlig matportion. Så jag ska testa nästa vecka att äta Frukost, lunch, kvällsmål enbart tills jag får igång hungern... haha

Äter DU regelbundet? Annars kan ni ju testa detta också! Skriv upp hur regelbundet du äter :)

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Mitt nya skönare liv,

Andliga citat

Publicerad 2009-10-08 09:28:20 i Citat,

"Och dagen kom när det var farligare att förbli i knopp än att slå ut i blom"
-Anais Nin- som tycker att vi bör utveckla vår andlighet mera.

Lotus


"Någon dag kommer du att upptäcka bakom alla de ständigt föränderliga tingen och skeenderna, bakom alla de ständigt förendeligaliga tankarna i ditt huvud, bakom det ständigt föränderliga känslorna du upplever att det finns en uppmärksamhet... en medevetenhet... något som aldrig förändras. Det är alltid där, alltid närvarande. Denna medvetenhet, detta medvetande är du. Du är medvetenheten själv! Du är betraktaren & vittnet. Du är den medvetenhet som alltid är närvarande."

-Barbara Berger- som uppmanar oss att meditera för att bli medvetna.

Premiär Latin mix Dans Grupp

Publicerad 2009-10-08 08:55:37 i Dans & Annat,

Igår hade jag premiär start för den nystartade latinamerikanska DANS gruppen. Vi var typ 18 personer och vid nästa tillfälle skulle det komma fler; 4 st till vad jag vet. Jag startade igår med en lång uppvärmning där vi gick igenom alla leder och muskler ungefär. Ni vet den vanliga dans uppvärmning där bysten ska åt alla höll och sedan höfterna också, fram sida,bak,sida. Vi hade jätte roligt igår, mycket skratt och ansträngning då de flesta tyckte att det var svårt. Lite av en utmaning. Det var någon som sa att hon trodde hon skulle bli jätte smidig och kunna röra sig sexigt. Och det stämmer allt! Alla är helt nybörjare. Det var ingen som hade dansat nått innan, så jag tog det från grunden. Vi dansade Merengue grunderna och sedan sattes de ihop i par. Ja lade till en ny rörelse efter ett tag. Och avslutade med lite snurar. Tyckte att merengue var en bra mjukstart för att få in känslan i höfterna som är det viktigaste i latin dance. 


Hittade en cool bild :)


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Danca, Latinamerikans dansgrupp,

Tai chi Chuan

Publicerad 2009-10-07 13:22:52 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Ja vi har börjat med Tai chi nu i skolan. Tai chi är en form av träning inom den Traditionella Kinesiska Medicinen (TCM). Tai chi påminner mer om kampsport om man jämför med Qi gong. Det finns flera former av Tai chi som är lika gammal som TCM, men den vanligaste formen är Tai chi Chuan som utvecklades för 300år sedan. Han hämtade inspiration ifrån boxningsserier och träningsmetoder. Tai betyder det yttersta och Chi betyder näve, kamp. Om man "spolar fram" ett tai chi pass kan man se att personen utkämpar en motståndare!

Rörelsena är lugna och harmoiniska, det är styrka, balans och kordination. Man mjukar upp lederna mycket och det är viktigt att man aldrig är helt utsträckt det ska vara en lätt böj i armbågar och knän. Alla rörelser är naturliga efter kroppen och det ska inte ske några rotationer i knäna. Bena är ganska brett isär och man avgör själv hur långt ner man vill böja sig. Man tränar även mycket mentalt. Meningen med all TCM är att Qi flödet ska vara obehindrat. D.v.s att blodcirkulationen blir bättre med Tai chi.
Källa: Främja hälsan med traditionell kinesisk medicin av John Jouper. Och sedan har jag ju testat det själv.

Har ni testat Tai chi?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Qi gong, Tai chi, TCM,

Dermanord produkter för hemmabruk eller Spa.

Publicerad 2009-10-06 18:52:59 i Spa & Massage,

Idag var Maria Åkerberg på besök vid vårt Universitet. Hon är ägaren av Dermanord som säljer 100% naturliga produkter. Det var väldigt intressant att få lära sig lite om ingredienser. Även om jag upptäckte att jag kan väldigt mycket och har bra koll på vad som inte ska användas. Jag kommer inte att tjata om massa komplicerade innehålls förteckningar och ämnen som är omöjliga att ens uttala.

Det jag tyckte var intressant var att dem flesta produkterna var självkonserverade där man har tillsatt naturliga ämnen som bibehåller hållbarheten i produkten. Exempel på sådant som inte kan mögla eller som gör att det inte kan bildas bakterier är Kanel, timjan, salt och e-vitamin. Jätte spännande tycker jag.Sedan vet ni hur mycket jag har tjatat om vegetabiliska oljor hur bra det är emot, ja allt! Huden, naglar, nagelband, fötter, hår, sminkborttagning, återfuktare, massage och mycket mer.
MEN det finns tre varianter som man ska utesluta även här! Den första är den som heter Vegetble oil (konstgjort framställt). Sedan är det Ethoxylerade oljor och vetegroddsolja för att dem är framtagna med lösningsmedel som ligger kvar, sedan för att försöka "sila" bort lösningsmedlet så mycket som möjligt så har man hettat upp oljan istället och då förstörs dem bra ämnerna som ger effekt och det som återstår blir helt meningslöst och giftigt att ha på huden. Hon drog en jämförelse och sa att det går att likställas med härdat fett! Urk :P

Denna choklad skrubb verkar spänande, När jag får pengar ska jag beställa massa mera produkter :)


Det är så kul med sån här tycker jag, skulle verkligen vilja gå en utbildning eller kurs i Aromaterapi eller Fytoterapi.

Ja det var en väldigt förenkling och sammanfattning av vad hon gick igenom. Hoppas att ni har lärt er nått! Frågor är välkommna som alltid och om ni vill veta om om exakta ämnen så får ni önska och visa intresse så skriver jag ett till inlägg :)

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Dermanord, Aromaoljor, Aloe vera.

Intervjua Leslita

Publicerad 2009-10-06 07:49:26 i Vardag och nöje,Ni som kommer ihåg, jag hamnade ju hos en make up artists hemsida där det var fritt fram att ställa frågor till mig. Nu har hon samlat ihop utvalda frågor och mejlat det till mig. Så idag ska jag ägna mig åt att skriva ihop lite svar och ta fram passande bilder. Klicka *här* .Hej jag valde ut dessa frågor till "Fråga Lesly", dem andra var ganska lika…/ Emilie

Vad för typ av spådomskonst och magi ägnar du dig åt?
Inga-lisa

Hur kommer det sig att du valde spa pogramet?
Johanna

Vad behövde man för betyg?
Och vad gick du innan?
Lisa

Vad har du dansat?
Felicia

Vad är det för sort alternativ medicin?
Helena

Vad för olika behandliga kan du?
Sara

Det står fotomodell, vad för slags modellande har du gjort?Är det svårt?
EmiliaNi får ha en bra dag, så ses vi senare i ett nytt inlägg.

Shall we dance?

Publicerad 2009-10-05 22:13:28 i Sett,läst,hört,Shall we dance med Jennifer Lopez, just nu på 9:an. Underbart mysig film som handlar om en vanlig man som har tröttnat på vardagen och då bestämmer sig för att gå en danskurs i smyg. Romantisk drama.

Sätt på TV:en!

Sömnskola

Publicerad 2009-10-05 19:07:36 i Hälsonytt,

Lite mera tjat om sömnen. Det är väldigt viktigt. Under sömnen sker återställningen i kroppen. Hudcellerna förnyas för dig som vill bli vackrare :)

 • Försök  att varva ner en stund innan du går och lägger dig, stäng av alla elektroniska prylar, drick lite örtte och ställ in dig mentalt på att det är sov dax. Om du inte är trött så försök att intala dig att du är det genom tankens kraft.
 • Sovrummet ska accocieras med sömn, det ska helst vara svalt, tyst, mörkt. Tänk på att om du använder din säng som en vardagsstation så kopplar inte hjärnan att det ska vara en avslappnad plats. Man kan inte t.ex. vara fokuserad på studier och en timma efteråt förvänta sig att man ska somna på samma plats...
 • Regelbundenhet, lägg dig och gå upp ungefär samma tid hela veckan. Undvik alltså att sova "igen" utebliven sömn på helgen. Då kommer kroppen och dyngsrytmen i obalans. Att sova ca 8 timmar per natt är rekomenderat men vissa personer känner sig utvilad innan, ta reda på vad just du behöver.
 • Lev hälsosamt för övrigt, vistas i dagsljus, träna så att du gör av med energi och ät inte för sent. Unna dig även en spa behandling då och då :)


Har ni något bra sömn tips!?

Vighet

Publicerad 2009-10-05 15:51:00 i Yoga och stretch,

"Att bli vig och flexibel får man inte gratis utan det behövs träning uppvärmning stretching och åter stretching men ett hjälpmedel på vägen kan vara att då och då besöka en massör då man mjukar upp och jobbar med att få musklerna mjuka och smidiga,vid massage löser man även upp knutor i musklerna och får ut slagg produkter som kan samlas i muskelvävnaden det är ett bra sätt att få igång blodcirkulationen och syresätta muskelfibrerna. Att rekomendera är thai massage då dom är väldigt duktiga på att mjuka upp djumskar och muskelfästen .Det är rätt viktigt att underhålla sin kropp när man håller på med akrobatiska övningar och jobbar med fina linjer."

Bra synpunkt hade pole dance-fitness i Göteborg.Anastasia Skukhtorova håller på med poledance. Bilden är lånad från hennes FB sida.


Påminelse på onsdag 7 oktober är det "prova på tillfälle"  för min nystartade latinamerikansk dans grupp!
Halv sju i Hällefors!

Cheese

Publicerad 2009-10-04 16:01:49 i Recept,Ost bricka är verkligen det bästa jag vet :) Mjukost i smakerna, champion, skinka, kryddor och räkor, Brieost och Camembert :) Päron ger lite sötma. Bättre än vindruvor. Eftersom att det redan finns i vinet! Vitt vin är ett måste till ost bricka. Saltade kex fullkorn eller vanliga mini crackers ;)

För övrigt har min helg varit jätte bra, fick besök så vi hade det mysigt, med gott käck som redan nämt och roliga filmer. Jag fick även en present, en mp3 som jag verkligen ville ha :) Tack. 

Hur har eran helg varit?

Bröllops naglar

Publicerad 2009-10-03 13:25:39 i Nail Art Design,

Idag ska min klasskompis gifta sig :) Önskar henne all lycka i framtiden med sin man. Igår fixade jag hennes naglar. Filade runt och putsade i tre steg så att det blir en fin yta o måla på. Sedan målade jag fransk manikyr och satte på små silvriga dekorationer på ena ringfingret. Hon ville ha ganska enkelt annars hade jag målat glitter och gildigt och laggt på mer dekoration haha. Hon blev iaf jätte nöjd :) 

Vad tycks?

Latinamerikansk dansgrupp!

Publicerad 2009-10-01 14:44:47 i Dans & Annat,

Nu har jag startat upp Latinamerikansk mix dansgruppen!
För dig som vill vara med får du skriva upp dig på folkhögskolan hänger en lapp.
Annars är det bara att skicka intresseanmälningar via kommentar eller ringa mig!
Träningstillfällena kommer att vara på Onsdagar kl: 18.30 i folketshus byggnaden (kulturskolans lokaler på nedre våningen)Igår morrses satt jag och laddade ner låtar och räknade takter, karaktär. Så nu är flera koreografier klara och styrke pass och ett förlängt strechning moment med smidighets övningar i par. Känns som att jag har bra koll på vad jag ska hålla i och hoppas att det blir en bra grupp.

Önska mig lycka till! Kom gärna med frågor.

*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Danca

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela