Kropp och själ

leslita.blogg.se

Hon svimade på lektionen...

Publicerad 2009-02-03 23:15:52 i Spa & Massage,

Massage symptom
Jag har glömt att berätta en sak som hände i Fredags under vår praktiska massage lektion.
Vi brukar arbeta i par och en börjar massera hela förmiddagen och så byter man på eftermiddagen.
Man kan få väldigt mycket symptom av att bli masserad för att det löser upp späningar och muskel knutar och så kommer man åt nerverna och känsel receptorerna på ett annat sätt. (Med förutsättning att man masserar professionelt antomiskt) Man kan få symptom som yrsel, ont i huvudet, spyfärdig, trött, törstig och täppt näsa.

Händelsen
I alla fall en tjej i våran klass, lång o smal, druckigt dåligt och hade flera symptom efter att ha blivit "behandlad". Hon hade precis börjat massera och när hon "tog i" och skulle "knåda" (Korrekt ord=petrissage) Så svimmade hon!
Enligt mig så var hela händelsen överdrivet dramatiskt. Alla blev förståss helt hysteriska och inte ens läraren visste vad han skulle göra. Jag dök in i rummet och shasade ut alla. Tog puls och funderade över om jag skulle be någon hämta druvsocker i vår första hjälpen låda som ligger i entrén till Spa avdelningen en bit bort. Men efter nån snabb minut vaknade hon till och jag förklarade vad som hade hänt. Hon drack vatten. Det var absolut ingen fara. Hon hade fått blodtrycksfall och massage symptomen försnabbade processen.

Ändå dök Ambulansen upp en stund senare. Jag pratade med dem och vi tog blodtryck som var lite lågt men stabilt åt rätt håll. Hon åkte iaf med till sjukhuset för "observation" på akuten. Vilket betyder att dem gör absolut ingenting mer än vad observation som görs på plats och kontrollen som görs inne i ambulansbilen. Man tar ju prover på väg till sjukhuset. Jag har jobbat på Akutmottagningen och är Undersköterska föresten. Så ni vet.

 
Jag sa till läraren att han inte hade behövt ringa till Ambulansen, men han sa att han blev orolig och inte viste vad han skulle göra... Vi stog och pratade lite och han tackade mig....

Jepp självklart var det ju någon i klassen som tjuvlyssnade och lade sig i och började snacka skit. Konstigt. Nepp!
Så nu säger några i klassen att jag tror mig bättre än andra och att jag var känslokall när jag "påstod" att det inte var någon fara. Men snälla det var ju faktiskt inte det. Svimma har ja gjort massa gånger, man vaknar snabbt efteråt och that's it. Och ja! visst lade jag mig i som vissa störde sig på men ingen gjorde ju för fan nått. Klaga på den som agerar istället.   

Jag är ialla fall stålt över min insatts. Och hon mår bra,dem hittade inget "fel" på henne. Hon var hemma efter en kvart typ.

  

Kommentarer

Postat av: elsa

Publicerad 2009-02-12 22:37:51

nu var ju inte jag där så jag har ingen aning men jag håller med om att det låter som att det blev överdramatiskt. sånt där brukar ju inte vara nån fara :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild