Kropp och själ

leslita.blogg.se

En ny dröm upplevelse.

Publicerad 2009-02-14 16:48:50 i Andlighet,

Jag ska berätta en ny dröm upplevelse som jag hade för någon dag sedan.
Jag har lite komplicerade drömmar och uppsättningar av dem. Jag har håll på med dröm tolkning i flera års tid och min tydning av denna dröm kommer i slutet av texten =) Trevlig läs stund.


Jag drömde först (1) att jag letade efter att fartyg för att kunna komma tillbaka hem. Det hände massa saker på färden. Jag upptäckte saker och kämpade för att hitta rätt. Jag gick vilse och jag löste problem och klättrade över hinder. Denna dröm slutade med att jag hittade fartygen men jag visste inte hur jag skulle komma in i det. Fartyget stod still vid en hamn och det var enormt stort. I jämförelse med ett höghus. Jag hittade inte ingången och förstod inte hur jag skulle komma upp.


Sedan vaknade jag och så tänkte jag på denna dröm en litet tag men somnade snabbt om igen ...


I nästa dröm (2) samma natt så drömmer jag att jag håller på att läsa upp en berättelse för en folksamling inne i en kyrka ....Jag predikade för dem fast jag var bara en lärjunge till prästen.

Jag höll på lära mig hur det hela gick till och var lite nervös men energisk. Jag brukar bli sprallig när jag är nervös. Det konstiga med hela denna dröm (2) var att den berättelsen jag läste om var allt som hade hänt i dröm (1).

Men jag var inte samma person, alltså berättade jag inte om mig själv;  utan som att denna tjej och hennes färd att hitta hem var en magisk berättelse. Men som jag inte kunde identifiera mig med.

Jag var mig själv i nutid i båda drömmarna men oberoende av varandras liv i dem olika ut speglingarna av dröm perspektiven.


Tolkning på denna dröm?

Först var jag en vilsen tjej. Sen var jag en predikare som fascinerades av denna unga tjejs färd igenom livet och att hitta hem...

Kanske handlar det om att jag växer ifrån mig själv? Det är ju någon sorts " dubbel moral " i drömmarnas krock. Vem är jag? Den som letar och söker eller den som predikar om hon som inte lyckats finna en tillhörighet, inte hittat sitt hem än eller ens ett sätt att ta sig dit. Men i dröm (2) var jag inte heller helt full lärd och stod på egna stadiga ben. Efter ett tag i den drömmen tar prästen över boken och jag blir till en lyssnare och åskådare som tar till sig allt tjejen gjorde under sin färd och hur hon handskades med livets svårigheter.


I båda drömmarna tycks jag vara på väg mot ett mål. Att vilja utvecklas (1) respektive kämpa (2) men växer jag i takt med dem? Kanske handlar det om stöd på något sätt. I dröm (2) förbereder jag mig för livet medans jag i dröm (1) redan var ute och fick klara mig själv. Förberedelse stadiet var inget som fanns i åtanke. Men då känns det egentligen som att drömmarna kom i fel ordning. Kanske symboliserar det att jag kollar tillbaka på hur det kan gå om jag släpper kontrollen och kastas ut i världen. Att jag står inför ett beslut att fascineras av någon annan som är på upptäcks äventyr eller stå kvar här och "läsa" om det...


En liten tilläggs mening var att prästen slutade läsa precis där dröm (1) slutade innan jag vaknade. Och jag kommer ihåg att jag bad honom fortsätta men han svarade att nästa gång läser jag vidare och klappade mig på axeln.

Lost Ship  

Kommentarer

Postat av: Eva

Publicerad 2009-02-14 18:28:10

Spännande! Jag brukar faktiskt skriva upp mina drömmar ibland, om de varit väldigt tydliga. Sedan kan man försöka analysera dem i efterhand. Ibland har jag haft sanndrömmar, men då KÄNNER jag direkt att det handlar om en sanndröm.

Postat av: matilda

Publicerad 2009-02-14 22:27:57

Ja :D Vi brukar göra dom ungefär 2 ggr per år och man går verkligen och längtar efter det! Mums! :D

Postat av: Annie

Publicerad 2009-02-15 10:19:19

Tack så mycket : )

Postat av: Ronny

Publicerad 2009-02-15 12:04:01

Hej! Råkade slinka in här. Trevligt. Fin och bra blogg du har. Välkommen till min URL. Ha det bra.

Postat av: Jag

Publicerad 2009-02-15 12:07:02

Åhh...Jag skulle nog behöva hjälp av nån somkan tyda drömmar... Har senaste tiden haft de konstigaste drömmarna...O man ösnskar verkligen att man förstod dem...

Postat av: Micka

Publicerad 2009-02-15 16:57:39

Ja gillar din blogg (:

bra innehåll och snygg design.

tänker förfölja dig nu ;)

Postat av: Maria

Publicerad 2009-02-15 17:15:27

Vilken fin design du har fått:) Är stolt över Nadya nu:)

Postat av: Micka

Publicerad 2009-02-15 17:32:32

Fotograf skulle jag inte kalla mig. gick media men hoppad av av olika andledningar, tror inte kreativiteten finns kvar, helt. Men canon är en favorit. Tycker att Nikon är överskattat :P sure det är bra grejer. men jag gillar canon. Objetiv och sånt beror ju lite på vad man vill ha, men en med bred vidvinkel och macro skulle göra mig nöjd.



Ha det bra (:

Postat av: Maria

Publicerad 2009-02-15 18:00:43

Jätte fin blogg! Kolla gärna in i min och komentera gärna :) Ha det bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild