Kropp och själ

leslita.blogg.se

Coaching samtal

Publicerad 2008-12-17 15:29:16 i Psykologi,

Idag var jag på ett coaching samtal angående mina sömnproblem. Jag fick lite tips. Eller ja, som ja berättade igår så ger inte coachen några direkta tips utan försöker luska fram dem genom att ställa frågor. På så sätt ska jag själv hitta alternativ och lösningar. Det gick bra tyckte jag.

  • Anledningen att jag inte kan somna är? Jag är tydligen att jag är alldeles för pigg och vill aktivera mig med något. Blir rastlös fort/ofta. Han sa även att det kan bero på att jag inte kan slappna av. Men det vet ja inte om det stämmer. Varva ner däremot kan va svårt då jag ständigt är igång. Jag tänker och funderar också för mycket på kvällen. Men ja har inga sressproblem eller dåliga kostvanor vilket är bra. =)   

Slutsattsen på detta samtal var att jag ska:

  • Meditera
  • Lyssna på avslapnings skivan. Började igår med det.
  • Träna oftare för att göra av med mer energi och på så sätt vara trött där det är läggdax. 
  • Skriva ner mina tankar mer personligt och privat. Skriver ju redan mycket men mer som i dagboksstil tror vi skulle hjälpa.
  • Sedan sa coachen att jag ska försöka ta reda på svaren till alla mina funderingar (som vid den här punkten är nedskrivna). Skulle iaf försöka prata med någon om det. Vem denna person som jag ringer och stör när jag inte kan somna på kvällen är, har jag inte kommit på än däremot. Haha


    Funderar

    Samtalet var väldigt givande och det känndes inte alls som ett psykologsamtal eller liknande terapi. Det var en mer chill känsla och jag vågade ändå öppna mig och prata lite djupare utan att det kändes obekvämt.                 Mer som vägledning. Men man väljer ju vägen själv...
    Testa det vettja om ni har något i livet som behöver förändras eller vill komma igång med något. ;)  
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild